1. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Celotno besedilo (datoteka, 883,33 KB) |
2. Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vinAna Miklavčič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: vino, liofilizacija vina, polifenoli, etanol, glicerol, antioksidacijski potencial, hlapne komponente, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 970,87 KB) |
3. Določanje antioksidantov v zdravilnih zeliščihTadeja Jakus, 2009, diplomsko delo Ključne besede: zdravilna zelišča, antioksidatanti, bezeg, češmin, jerebika, lipa, lapuh, rman, trpotec, vodni ekstrakti, metanolni ekstrakti, antioksidacijski potencial, vitamin C, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
4. Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: radič, Chicorium intybus L., antioksidanti, antioksidacijski potencial, polifenoli, maščobne kisline, vitamini, minerali, DPPH, HPLC, spektrofotometer, transpiracija, skladiščenje Celotno besedilo (datoteka, 650,77 KB) |
5. Vpliv sorte in načina pridelave na vsebnost polifenolov, višjih maščobnih kislin in skupni antioksidacijski potencial siljenega radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: radič, Cichorium intybus L., siljenje radiča, hidroponika, gnojenje, organska gnojila, mineralna gnojila, kemijska sestava, fenolne spojine, antioksidacijski potencial, minerali, maščobne kisline, hidroksicimetne kisline, cikorna kislina, klorogenska kislina, HPLC, X-ray, DPPH, FC reagent Celotno besedilo (datoteka, 574,00 KB) |
6. Dejavniki antiksenoze kot mehanizem odpornosti zelja (Brassica oleracea var. capitata L.) na izbrane škodljive žuželkeDamir Marković, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: antiksenoza, kapusovi bolhači, kapusove stenice, Eurydema spp., Phyllotreta spp., naravna odpornost, epikutikularni vosek, antioksidacijski potencial, zelje, sorte, hibridi, poškodbe, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 7,45 MB) |
7. Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih oljSaša Goričar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: rastlinska olja, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, sončnično olje, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, antioksidacijski potencial, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, analizne metode, DPPH, HPLC, Folin-Ciocalteu metoda Celotno besedilo (datoteka, 2,08 MB) |
8. Določanje botaničnega in geografskega porekla ter vpliv praženja semen na kemijsko sestavo bučnega oljaTanja Potočnik, 2018, doktorska disertacija Ključne besede: bučno olje, bučna semena, Cucurbita pepo L., praženje, vpliv temperature, PAH, arom, pirazini, barva, tokoferoli, polifenoli, antioksidacijski potencial, avtentičnost, geografsko poreklo, botanična pristnost, maščobnokislinska sestava, steroli, kemometrija Celotno besedilo (datoteka, 7,38 MB) |
9. Vpliv sorte in dolžine rastne dobe na pridelek in vsebnost izbranih antioksidantov v siljenem radiču (Cichorium intybus L.)Matej Mezgec, 2016, magistrsko delo Ključne besede: radič, siljen radič, Cichorium intybus, antioksidanti, pridelek, sorte, rastna doba, antioksidacijski potencial, polifenoli, vitamin C, vrtnarstvo Celotno besedilo (datoteka, 809,53 KB) |
10. Razvojni krog koloradskega hrošča (Leptinotarsa decemlineata [Say], Coleoptera, Chrysomelidae) in njegov odziv na abiotske in biotske dejavnike pri pridelavi krompirjaTina Smodiš, 2013, magistrsko delo Ključne besede: koloradski hrošč, Leptinotarsa decemlineata, sorte, foliarni pripravki, Agrostemin, Algo-Plasmin, LabiSinergic, krompir, nitrati, nitriti, polifenoli, antioksidacijski potencial Celotno besedilo (datoteka, 2,62 MB) |