|
2. Vodoodbojnost izbranih tal v SlovenijiPeter Dolšak, 2006, undergraduate thesis Keywords: pedologija, tla, lastnosti tal, vodoodbojnost, hidrofobnost, čas vpijanja vodne kaplice, organska snov Full text (file, 559,77 KB) |
3. Primerjava dveh kemijskih metod za določevanje organske snovi v tlehMatej Velkavrh, 2008, undergraduate thesis Keywords: pedologija, tla, humus, metode določanja, organska snov, organska kemija tal, organske spojine, ogljik, fizika tal Full text (file, 617,33 KB) |
4. Vsebnost in frakcije organske snovi in dušika pri različni obdelavi njivskih talUroš Čelebić, 2008, undergraduate thesis Keywords: pedologija, tla, organska snov, vročevodna ekstrakcija, gnojenje, stratifikacija tal, obdelava tal Full text (file, 972,60 KB) |
5. Hitrost razgradnje opada v travniških tleh v zaraščanju na lokacijah Bohinj in UskovnicaAndreja Kotnik, 2010, undergraduate thesis Keywords: opad, pedologija, tla, organska snov tal, razgradnja, vzorčenje tal, travniki, ogljik, dušik Full text (file, 3,91 MB) |
6. Talne lastnosti kot osnova za napovedovanje volumske gostote talSimon Levstik, 2010, undergraduate thesis Keywords: pedologija, tla, lastnosti tal, pedotransfer funkcije, volumska gostota, organska snov, delež, tekstura tal, Slovenija Full text (file, 700,23 KB) |
7. Določitev primerne zrelosti izbranih sort sliv (Prunus domestica L.)Tomaž Stržinar, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, sliva, Prunus domestica L., sorte, zrelost, plodovi, teža, barva, trdota, suha snov, velikost Full text (file, 951,53 KB) |
8. Vpliv organske snovi na vodno zadrževalne lastnosti talPrimož Keršič, 2012, undergraduate thesis Keywords: pedologija, tla, voda v tleh, vodno zadrževalne lastnosti tal, zadrževanje vode, vodna kapaciteta tal, lastnosti tal, struktura tal, organska snov, organska gnojila, gnoj, kompost, točka venenja Full text (file, 780,88 KB) |
9. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, undergraduate thesis Keywords: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Full text (file, 627,89 KB) |
10. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |