1. Prilagoditev kometnega testa s kvasovkami Saccharomyces cerevisiae in izopodi Porcellio scaber za testiranje genotoksičnosti nanodelcevVeno Kononenko, 2012, undergraduate thesis Keywords: biotehnologija, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, izopodi, Porcellio scaber, raki enakonožci, kometni test, nanodelci, genotoksičnost, titanov dioksid, bakrov oksid Full text (file, 2,49 MB) |
2. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Full text (file, 780,47 KB) |
3. Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomaseBorut Pohar, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, suha biomasa, merjenje optične gostote, rast kvasovk, algoritem rastne krivulje Full text (file, 433,95 KB) |
4. Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesuMila Krstić, 2009, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, železo, krom, stres, oksidativni stres, toksičnost kovin, antioksidativni obrambni sistem, proteinski profil, proteom kvasovke Full text (file, 900,81 KB) |
5. Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiaeKlemen Oketič, 2009, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološka ekologija, rast mikroorganizmov, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, invazivnost kvasovk v gojišče, celokupni volumen rasti, invazivni volumen rasti, relativna invazivnost, okoljski dejavniki, temperatura rasti, pH, NaCl, K-sorbat, Na-benzoat, Na-bisulfit, CO2, pomanjkanje vira ogljika Full text (file, 5,13 MB) |
6. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisaAnita Kuraja, 2009, undergraduate thesis Keywords: propolis, izvlečki propolisa, fenolne spojine, kvercetin, in vitro/antioksidativna učinkovitost, in vivo, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae Full text (file, 792,10 KB) |
7. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, undergraduate thesis Keywords: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 993,75 KB) |
8. Kakovostni parametri vina malvazijaSandra Valenti, 2011, undergraduate thesis Keywords: mošt, mlado vino, malvazija, alkoholna fermentacija, kakovostni parametri, selekcionirane kvasovke, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, fizikalno-kemijske lastnosti, mikrobiološka analiza, senzorične lastnosti Full text (file, 4,86 MB) |
9. Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilceKatarina Maček, 2021, master's thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, mikrokapsulacija, alkoholna fermentacija, stresni dejavniki, zaščita, visoke temperature, glukoza, etanol, izkoristek, polisaharidni nosilci, alginat, hitozan, pektin Full text (file, 4,45 MB) |
10. Izboljšava fizioloških lastnosti pivskih kvasovk z usmerjeno evolucijoPetra Šenica, 2021, master's thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, proizvodnja piva, fermentacija piva, poraba sladkorjev, glukoza, maltoza, usmerjena evolucija, mutageneza, selekcijski pritisk Full text (file, 5,55 MB) |