1. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, undergraduate thesis Keywords: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Full text (file, 627,89 KB) |
2. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |
3. Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2010, undergraduate thesis Keywords: radič, Chicorium intybus L., antioksidanti, antioksidacijski potencial, polifenoli, maščobne kisline, vitamini, minerali, DPPH, HPLC, spektrofotometer, transpiracija, skladiščenje Full text (file, 650,77 KB) |
4. Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodcaLuka Kranjc, 2011, undergraduate thesis Keywords: protimikrobno delovanje, Salmonella enteritidis, žgane pijače, alkoholne pijače, vodka, encian, Gentiana lutea, pelinkovec, Artemisia absinthium, model želodca, umetni želodčni sok, živila, otroška kašica, mleko, jogurt, majoneza, razdeto meso, oslič Full text (file, 803,08 KB) |
5. Ohranjanje sortne značilnosti odbranih klonov Sauvignona s tehnologijo zorenja vina na drožehBoštjan Cvetan, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, sauvignon, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, fine droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, senzorična kakovost Full text (file, 1,40 MB) |
|
|
8. O univerzi danesJanez Hribar, Dušan Lesjak, Marko Marinčič, Gaber Aleš, Marko Golja, 2012, radio or television broadcast, podcast, interview, press conference Keywords: visoko šolstvo, Univerza v Ljubljani Full text (outside link) |
|
|