izpis_h1_title_alt

Navidezno potovanje s pomočjo panoramskih slik in Oculus Rifta
Hrlec, Matej (Author), Divjak, Saša (Mentor) More about this mentor... This link opens in a new window, Marolt, Matija (Co-mentor)

.pdfPDF - Presentation file, Download (5,28 MB)

Abstract
V okviru diplomske naloge smo prikazali navidezno potovanje po izbrani poti z uporabo spletnih storitev za geolokacijo in naprave za navidezno resničnost, s pomočjo katere se postavimo v tridimenzionalni svet. Celoten proces poteka precej hitro, saj bi v nasprotnem primeru počasen prehod med slikami negativno vplival na uporabniško izkušnjo. Aplikacija je narejena v jeziku C# in zasnovana v ogrodju .NET. Podatke za prikaz zemljevida in panoramskih slik smo pridobili s pomočjo storitev, ki jih ponuja Google. Njeni glavni funkcionalnosti sta izbira poti na zemljevidu in hitro predvajanje Google Street View panoramskih slik na tej poti. S tem smo dosegli takšen učinek, kot da bi posneli izbrano pot iz avta. Za implementacijo navidezne resničnosti je bila uporabljena naprava Oculus Rift Development Kit 2, da bi pa v celoti izkoristili njegove zmogljivosti, je bil integriran v WPF aplikacijo.

Language:Slovenian
Keywords:Street View, Google Zemljevidi, navidezna resničnost, Oculus Rift, WPF, navidezno potovanje
Work type:Bachelor thesis/paper (mb11)
Organization:FRI - Faculty of computer and information science
Year:2016
Views:433
Downloads:330
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only to logged in users.
:
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Secondary language

Language:English
Title:Virtual journey based on panoramic images and Oculus Rift
Abstract:
In the context of the diploma thesis we have visualized a virtual journey on a selected path with the use of web services for geolocation and a device for virtual reality with which to immerse in the three-dimensional world. The whole process is quite quick in order not to negatively influence the user's experience. The application is made in C# language and based on the .NET Framework. The data for maps and panoramic images has been obtained from services provided by Google. Its main functionalities are path selection on a map and a very fast playback of Google Street View panoramic pictures. In this way we achieve such an effect as if we recorded the selected route from the car. Oculus Rift Development Kit 2 was chosen for implementing virtual reality and in order to take full advantage of its capabilities it has been integrated into a WPF aplication.

Keywords:Street View, Google Maps, virtual reality, Oculus Rift, WPF, virtual journey

Similar documents

Similar works from RUL:
Similar works from other Slovenian collections:

Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back