izpis_h1_title_alt

Poučevanje angleščine v osnovni šoli : primerjava med Indijo in Slovenijo
Kilibarda, Katarina (Author), Pižorn, Karmen (Mentor) More about this mentor... This link opens in a new window, Dagarin Fojkar, Mateja (Co-mentor)

URLURL - Presentation file, Visit http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/2530 This link opens in a new window

Abstract
Globalizacija spodbuja ljudi po vsem svetu k učenju tujih jezikov, katerih znanje danes predstavlja vrednoto in pomembno kompetenco v mednarodnem udejstvovanju na različnih področjih. V tem procesu aktivno sodelujejo osnovne šole z umeščanjem angleščine v učne načrte na zgodnejšo stopnjo poučevanja. Trend zahteva za to področje kvalificirane učitelje, ki pa jih je v tako kratkem času težko usposobiti. V diplomski nalogi sem primerjala šolska sistema, pomen angleščine in izobraževanje ter usposabljanje učiteljev angleščine med Slovenijo, državo razvitega sveta in Indijo, državo v razvoju. Predstavljeni so rezultati raziskave, narejene med učitelji angleščine na osnovnih šolah v Sloveniji in Indiji. Z analizo anketnih vprašalnikov so bile ugotovljene razlike pri upoštevanju zakonodaje o zaposlovanju učiteljev angleščine v osnovni šoli v Indiji in Sloveniji, pri motivaciji slovenskih in indijskih učiteljev angleščine za svoj poklic, pri obsegu in izvajanju dejavnosti pri pouku angleščine v Indiji in Sloveniji, pri idejah indijskih in slovenskih učiteljev o izboljšanju pouka angleščine ter ugotovljene so bile razlike glede pomembnosti jezikovnih zmožnosti pri poučevanju angleščine.

Language:Slovenian
Keywords:indijski šolski sistem, slovenski šolski sistem, učitelj angleščine, izobrazba učitelja
Work type:Undergraduate thesis (m5)
Tipology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:PEF - Faculty of Education
Year:2014
Publisher:[K. Kilibarda]
Number of pages:98 str., [9] str. pril.
UDC:373.3:811.111(540:497.4)(043.2)
COBISS.SI-ID:10243913 Link is opened in a new window
Views:1117
Downloads:185
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only to logged in users.
:
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Secondary language

Language:English
Title:Teaching English in elementary school – comparison between Slovenia and India
Abstract:
The globalization urges people from all over the world to learn foreign languages, which are today seen as a value and an important competence in the international activity in various fields. In this process, primary schools have an active role in placing English in the curriculum on the earlier stage of education. The trend in this field demands qualified teachers, which are difficult to be trained in a short time span. In the diploma paper, I have compared two school systems, the meaning of English, education and the training of English teachers in Slovenia, a developed country and in India, a country in development. The research results carried out among English teachers on primary schools in Slovenia and India are presented. According to the analysis of the questionnaire, some differences have been noted in respecting the legislation on the employment of English teachers in primary schools in India and Slovenia, in motivating Slovene and Indian teachers for their profession, in the range and execution of activities in English lessons in India and Slovenia and in ideas Indian and Slovene teachers have on improving their English lessons, also some differences have been determined about the importance of language capabilities in teaching English.


Similar documents

Similar works from RUL:
Similar works from other Slovenian collections:

Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back