izpis_h1_title_alt

Tehniški dan za promocijo izbirnega predmeta Obdelava gradiv-umetne snovi na osnovi strategije projektnega dela : diplomsko delo
Ceferin, Terezija (Author), Jamšek, Janez (Mentor) More about this mentor... This link opens in a new window, Avsec, Stanislav (Co-mentor)

URLURL - Presentation file, Visit http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/2456 This link opens in a new window

Abstract
Diplomsko delo je namenjeno učiteljem tehnike in tehnologije v osnovnih šolah. Z delom želimo spodbuditi učitelje, da bi učence spodbujali k izbiri tehniških izbirnih predmetov. V delu so predstavljeni vsi tehniški izbirni predmeti, za katere se lahko učenci odločajo. Podrobneje je opisan predmet obdelava gradiv – umetne snovi in njegov pomen za učence. Nato so podane možnosti, s katerimi lahko spodbudimo zanimanje učencev za tehniške predmete. Osredotočili smo se na tehniške dneve in obrazložili, zakaj je tehniški dan od podanih možnostih najbolj primeren za spodbujanje zanimanja učencev za tehniške vsebine. V nadaljevanju so opisane induktivne metode, ki jih lahko uporabimo za izvedbo tehniškega dneva. Delo se zaključi s podanim predlogom za izdelavo izdelka iz kompozitnih materialov (leteči disk), z namenom promocije izbirnega predmeta obdelava gradiv - umetne snovi v okviru tehniškega dne, ki je zasnovan v obliki projektnega učnega dela.

Language:Slovenian
Keywords:tehniški izbirni predmeti, projektno učno delo, induktivno poučevanje
Work type:Bachelor thesis/paper (mb11)
Tipology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:PEF - Faculty of Education
Year:2014
Publisher:[T. Ceferin]
Number of pages:IV, 41 str., XII
UDC:373.3.016:62(043.2)
COBISS.SI-ID:10222409 Link is opened in a new window
Views:633
Downloads:149
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only to logged in users.
:
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Secondary language

Language:English
Title:Working with plastic elective course promotion by project based activity day
Abstract:
This is intended for pre-service teachers of design and technology classes in primary school. We wish to encourage teachers to motivate students towards choosing technical classes as their electives. Technical elective classes are described where “material processing – artificial materials” and its significance for students is given more in detail. This is followed by presentation of techniques for students encouraging to develop an interest in technology classes. Activity days are used as the most appropriate way to encourage student interest in technological topics. Their work motivation can be further gained by using inductive teaching methods that are described. In the last thesis part a proposal of activity day to promote working with plasic is shown where composite matter is used for building a frisbee as a product using a project based work.


Similar documents

Similar works from RUL:
Similar works from other Slovenian collections:

Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back