izpis_h1_title_alt

Vpliv različnih polarnih topil na delež celokupnih fenolov v lesnih ekstraktih
Vek, Viljem (Author), Oven, Primož (Author)

URLURL - Presentation file, Visit http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-DQYQ45TW This link opens in a new window

Abstract
V prispevku smo ovrednotili vpliv treh različno polarnih organskih topil na ekstrakcijo fenolnih snovi iz lesa. Les bukve (Fagus sylvatica L.) in smreke (Picea abies) smo pod enakimi pogoji ekstrahirali z 80 % metanolno, etanolno in acetonsko vodno raztopino. Primernost topil smo ocenili s spektrofotometrično analizo vsebnosti celokupnih fenolov po Folin-Ciocalteu metodi. Rezultati analize kažejo, da sta za ekstrakcijo fenolnih spojin iz bukovine in smrekovih grč izmed uporabljenih topil najbolj primerni vodni raztopini metanola in acetona, pri čemer pa je izbira topila za ekstrakcijo lesnih tkiv odvisna predvsem od raziskovalnih ciljev.

Language:Slovenian
Keywords:ekstrakcija, celokupni fenoli, metanol, etanol, acetom, les, bukev, smreka
Work type:Not categorized (r6)
Tipology:1.01 - Original Scientific Article
Organization:BF - Biotechnical Faculty
Year:2011
Publisher:Zveza društev inženirjev in tehnikov gozdarstva in lesarstva Slovenije
Number of pages:str. 45-48
Numbering:Let. 63, št. 3
UDC:630*813.2:661.725.852
ISSN on article:0024-1067
COBISS.SI-ID:1890953 Link is opened in a new window
Views:750
Downloads:128
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only to logged in users.
:
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Record is a part of a journal

Title:Les
Shortened title:Les
Publisher:UL, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo
ISSN:0024-1067
COBISS.SI-ID:13940224 This link opens in a new window

Secondary language

Language:Slovenian
Title:Influence of different polar solvents on contents of total phenols in wood extracts

Similar documents

Similar works from RUL:
Similar works from other Slovenian collections:

Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back