izpis_h1_title_alt

Koronavirus: spremembe in izzivi družinske dinamike zaradi posledic epidemije : magistrsko delo
ID Novosel, Tomo (Author), ID Videmšek, Petra (Mentor) More about this mentor... This link opens in a new window

.pdfPDF - Presentation file, Download (1,18 MB)
MD5: CBEA4E56B3B00FC2E1616BA103A76ADD

Abstract
V času koronavirusne bolezni Covid-19 se svet spoprijema s težavo pandemije in z navideznim bojem s skupnim sovražnikom, a ravno posledice pandemije in boja proti njej postavljajo posameznike – ljudi – na številnih ravneh v boj enega proti drugemu. V magistrskem delu bom skušal fokus posledic pandemije koronavirusne bolezni Covid-19 postaviti neposredno v družino, družinske odnose in dinamiko, ki je po mojem mnenju prizadela normalno delovanje skupnosti in ljudi, ki so že tako ali tako v stiski, potisnila še korak dlje čez rob zmogljivega. Socialno delo z družino je namenjeno reševanju kompleksnih psihosocialnih težav družin, na način soustvarjanja rešitev v delovnem odnosu (Čačinovič Vogrinčič, Mešl, 2020). Socialno-delovno ravnanje z družino v praksi zahteva precej moči, znanja in izkušenj, da lahko strokovna delavka vzdrži v delovnem odnosu in v socialno-delovnem kontekstu. Skozi to delo želim opozoriti na to, da se socialno delo spreminja, da je fluidno, kot se tudi spreminjajo težave, s katerimi se srečujejo družine znotraj lastne dinamike, ki je prav tako spreminjajoča ter v času globalne pandemije in njenih posledic še kako pod velikim pritiskom. Kot se spreminjajo družina in njeni izzivi na dnevni ravni, tako se morata prilagajati tudi socialni delavec in socialno delo kot takšno. Magistrsko delo raziskuje težave, ki jih je epidemija prinesla oziroma, ki jih je posredno povečala in skušala skozi teorijo socialnega dela prinesti tudi nekaj odgovorov na težave, s katerimi se družine spoprijemajo.

Language:Slovenian
Keywords:socialno delo z družino, socialno delo v izrednih razmerah, pandemija, travma in okrevanje
Work type:Master's thesis/paper (mb22)
Typology:2.09 - Master's Thesis
Organization:FSD - Faculty of Social Work
Year:2021
Publisher:[T. Novosel]
Number of pages:1 spletni vir (1 datoteka PDF (125 str.))
Place:Ljubljana
UDC:364.64:616-036.21
COBISS.SI-ID:73088515 This link opens in a new window
Publication date in RUL:11.06.2021
Views:326
Downloads:58
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Secondary language

Language:English
Title:Coronavirus: changes and challenges in family dynamic as the result of the pandemic of the coronavirus : magistrsko delo
Abstract:
The coronavirus is a global threat and humanity is dealing with an invisible enemy. In this thesis I will focus how the consequences of the pandemic diectly impacted families and the relationships in them. Since social work with families is intended for solving complex psychosocial problems of families in a way that social workers co-create solutions, I will further explore this field and try to find new methods and approaches how to include the global pandemic into the wide context of social work. The thesis explores the problems that the pandemic has brought and has indirectly and directly increased the strugles many families are facing.

Keywords:coronavirus, social work with families, social work in extraordinary conditions, pandemic, trauma and recovery

Similar documents

Similar works from RUL:
Similar works from other Slovenian collections:

Back