1. Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vinaMaja Ambrožič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vino, modra frankinja, biološki razkis, mlečnokislinske bakterije, hlapne komponente, višji alkoholi, estri, senzorične lastnosti Full text (file, 781,49 KB) |
2. Načrtovanje in sinteza gradnikov novih inhibitorjev faktorja XaUroš Trstenjak, 2009, undergraduate thesis Keywords: faktor Xa, rivaroksban, inhibitorji faktorja Xa, metilni estri, sinteza, metode, etilni estri, sinteza, koagulacijska kaskada Full text (outside link) |
|
|
5. Vpliv estrov kavne kisline na znotrajcelično redoks stanje kvasovke Saccharomyces cerevisiaeRok Poglajen, 2018, master's thesis Keywords: estri kavne kisline, metilni ester kavne kisline, etilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, fenolne spojine, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Full text (file, 1,92 MB) |
6. Primerjava vsebnosti aromatičnih spojin vina glede na vinorodno deželo SlovenijeMaruša Ribič, 2018, undergraduate thesis Keywords: vino, sauvignon, acetaldehid, estri, etil acetat, aromatične spojine, fizikalno-kemijska sestava, vinorodne dežele, Slovenija Full text (file, 1,91 MB) |
7. Vsebnost trans maščobnih kislin v izbranih živilskih izdelkih na slovenskem tržiščuPetra Peče, 2018, master's thesis Keywords: živila, trans maščobne kisline, maščobnokislinska sestava, nasičene maščobne kisline, nenasičene maščobne kisline, metilni estri maščobnih kislin, elaidinska kislina, vakcenska kislina, srčno-žilne bolezni, indeks aterogenosti, indeks trombogenosti Full text (file, 4,53 MB) |
8. Vpliv estrov kavne kisline na kvasovko Saccharomyces cerevisiae na celični ravniManca Medved, 2016, master's thesis Keywords: Saccharomyces cerevisiae, kvasovke, estri kavne kisline, metilni ester kavne kisline, etilni ester kavne kisline, izopropilni ester kavne kisline, fenetilni ester kavne kisline, metabolna aktivnost, propolis, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Full text (file, 1,12 MB) |
9. Analitika sestave maščobnih kislin v lipidih humanega mleka in plazmeIrena Sedej, 2011, doctoral dissertation Keywords: prehrana dojenčkov, dojenje, humano mleko, formula za dojenčke, donošeni dojenčki, rast dojenčkov, napredovanje na telesni teži, dohranjevanje, maščobne kisline, maščobno-kislinska sestava, dolgoverižne večkrat nenasičene maščobne kisline, lipidi humanega mleka, plazma, fosfolipidi, trigliceridi, estri holesterola Full text (file, 1,95 MB) |
|