1. Preizkušanje učinkovitosti fungicidnega delovanja izbranih naravnih snovi na glivo Phytophthora infestans (Mont.) de Bary na indeterminantnem paradižniku (Lycopersicon lycopersicum [L.] Karsten)Bojan Frančeškin, 2010, undergraduate thesis Keywords: paradižnik, paradižnikova plesen, Phytophthora infestans, poljski poskusi, fungicidi, naravne snovi, okužbe, pridelek, ekstrakt česna, azaronaldehid, sojin lecitin, ekstrakt njivske preslice, varstvo rastlin, biotično varstvo rastlin Full text (file, 2,89 MB) |
2. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu ListeriaTanja Rožman, 2007, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Listeria, Listeria monocytogenes, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Full text (file, 676,21 KB) |
3. Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jediIrena Bernat, 2007, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polpete v omaki iz stročjega fižola s krompirjevim pirejem, čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem, antioksidanti, ekstrakt rožmarina, obstojnost gotovih jedi, skladiščenje, senzorične lastnosti, kemijska sestava, oksidacija lipidov, mikrobiološka kakovost Full text (file, 453,92 KB) |
4. Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)Tina Novak, 2008, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, ekstrakt semen navadnega rička, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, rast mikroorganizmov, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC, metoda dilucije v agarju, metoda difuzije v agarju z diski Full text (file, 1,51 MB) |
5. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Alicyclobacillus acidoterrestrisAnja Arzenšek, 2009, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, kvarljivci, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Full text (file, 1,09 MB) |
6. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkihIztok Borak, 2009, undergraduate thesis Keywords: patogene bakterije, listerije, Listeria monocytogenes, rožmarin, ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija, živila, mesni izdelki, razdeto meso, jetrna pašteta Full text (file, 797,22 KB) |
7. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterijDarja Krznar, 2010, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium Full text (file, 624,23 KB) |
8. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, undergraduate thesis Keywords: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 689,11 KB) |
9. Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarinaNina Čeperlin, 2011, undergraduate thesis Keywords: fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, vinska trta, Vitis vinifera L., ekstrakti listov vinske trte, ekstrakti grozdnih kožic, ekstrakt rožmarina, Rosmarinus officinalis L. Full text (file, 778,42 KB) |
10. Vplivi na nastanek trans maščobnih kislin v ocvrtem krompirčkuLenka Glavič, 2011, undergraduate thesis Keywords: toplotna obdelava, cvrenje, ocvrt krompir, sončnično olje, lipidi, maščobne kisline, trans maščobne kisline, absorpcija maščobe, antioksidanti, naravni antioksidanti, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 737,31 KB) |