1. Lastnosti mutiranih različic listeriolizina OŽiva Ramšak, 2009, undergraduate thesis Keywords: bakterije, listeriolizin O, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, triptofanska fluorescenca, homologno modeliranje, pH-odvisnost, izolacija proteina Full text (file, 3,20 MB) |
2. Priprava rekombinantnega katepsina B v E. coli in inhibicija njegove aktivnosti z nizkomolekularnimi inhibitorjiMaja Štalekar, 2010, undergraduate thesis Keywords: katepsin B, prokatepsin B, cisteinska proteaza, heterologno izražanje, rekombinantni protein, Escherichia coli, nizkomolekularni inhibitor, inhibicija, testiranje inhibicije Full text (file, 852,65 KB) |
3. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterijDarja Krznar, 2010, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium Full text (file, 624,23 KB) |
4. Protimikrobno delovanje kombinacije ekstrakta Alpinia katsumadai in epigalokatehin galata na bakterijski koktajlAnja Kinčič, 2010, undergraduate thesis Keywords: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rasti Full text (file, 908,50 KB) |
5. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Full text (file, 913,13 KB) |
|
7. Ugotavljanje patogenih bakterij in virusov v školjkah slovenskega morja in njihova genetska karakterizacijaUrška Henigman, 2012, doctoral dissertation Keywords: školjke, Tržaški zaliv, patogene bakterije, Vibrio parahaemolyticus, Escherichia coli, verotoksin, virusi, novovirusi, virus hepatitisa A, verižna reakcija s polimerazo Full text (outside link) |
8. Protibakterijsko delovanje eteričnega olja cimetaZala Šturm, 2021, undergraduate thesis Keywords: eterično olje, hidrolat, cimet, protimikrobno delovanje, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria innocua, Pseudomonas aeruginosa, minimalna inhibitorna koncentracija Full text (file, 933,70 KB) |
9. Vpliv stacionarnih in dinamičnih pogojev na pritrjevanje in odstranjevanje bakterije Escherichie coliMateja Arlič, 2016, master's thesis Keywords: sanitarno inženirstvo, biofilm, strižne sile, dinamični pogoji, pritrditev, odcepitev, CIP sistem čiščenja, Escherichia coli Full text (file, 927,81 KB) |
10. Dejavniki, ki vplivajo na preživetje Escherichie coli v morskem okoljuGala Jarc, 2014, undergraduate thesis Keywords: gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, B-VOI, Escherichia coli, odmiranje, Mancinijeva enačba, morska voda, Tržaški zaliv Full text (file, 1,70 MB) |