Keywords: mikroorganizmi, kvarljivci, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracijaFull text (file, 1,09 MB)
Keywords: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L.Full text (file, 678,32 KB)
Keywords: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem časuFull text (file, 1,35 MB)
Keywords: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, izolacija bakterij, identifikacija bakterij, standardna metoda IFU, modelne raztopine, naravna kontaminacija, kontaminacija sladkorja, kontaminacija vode z okusomFull text (file, 1,28 MB)
Keywords: kvarljivci živil, Alicyclobacillus, sadne pijače, identifikacija bakterij, analizne metode, elektronski nos, senzorična analiza, PCR v realnem času, HPLC-DAD, protimikrobna aktivnost, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, mlečna kislinaFull text (file, 2,39 MB)