1. Uporaba makrocipina iz gobe orjaški dežnik na trdnem nosilcu za izolacijo cisteinskih proteaz z afinitetno kromatografijoKatarina Mustar, 2009, undergraduate thesis Keywords: glive, prostotrosnice, bazidiomicete, Macrolepiota procera, orjaški dežnik, Clitocybe nebularis, meglenka, proteaze, proteazni inhibitorji, makrocipin, cisteinske proteaze, afinitetna kromatografija, Phaseolus vulgaris, fižol, Actinidia deliciosa, kivi Full text (file, 782,46 KB) |
2. Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteomaMaja Franko, 2010, undergraduate thesis Keywords: fiziologija rastlin, rastlinske celice, listi, stres, sušni stres, proteomika, proteinski profil listov, Gesneriaceae, afriška vijolica, Saintpaulia ionantha H. Wendl., ramonda, Ramonda serbica Panč., oživitvene sposobnosti rastline, vsebnost vode, relativna vsebnost vode, dvodimenzionalna gelska elektroforeza, masna spektrometrija Full text (file, 1,19 MB) |
3. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, undergraduate thesis Keywords: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Full text (file, 1,57 MB) |
4. Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinotAndrej Kovačič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vina Full text (file, 1,23 MB) |
5. Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinahTomaž Poredoš, 2006, undergraduate thesis Keywords: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcije Full text (file, 556,35 KB) |
6. Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodoMojca Vrhovnik, 2007, undergraduate thesis Keywords: encimi, stres, suša, Phaseolus vulgaris, proteolitični encimi, aminopeptidaze, alanin-aminopetidaze, levcin-aminopetidaze Full text (file, 1,63 MB) |
7. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, undergraduate thesis Keywords: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Full text (file, 700,37 KB) |
8. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Full text (file, 883,33 KB) |
9. Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mlekuRok Cankar, 2007, undergraduate thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze Full text (file, 579,08 KB) |
10. Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pHŠpela Zorman, 2008, undergraduate thesis Keywords: vitamin C, askorbinska kislina, dimerna dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, tris(2-karboksietil) fosfin (TCEP), nastanek različnih zvrsti, hidratacija Full text (file, 1,32 MB) |