1. Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikihSuzana Povše, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadni sokovi, sadni nektarji, mango nektar, vsebnost sladkorja, vsebnost kisline, razvoj novih izdelkov, raziskave tržišča, fokusne skupine, senzorično testiranje, test preferenc, potrošniki, sprejemljivost pri potrošnikih Full text (file, 1,84 MB) |
2. Vplivi prostih sladkorjev v hrani na zdravjeKatarina Maček, 2018, undergraduate thesis Keywords: prehrana, sladkorji, prosti sladkor, prehranska priporočila, presnova, vpliv na zdravje, debelost, srčno žilne bolezni, sladkorna bolezen tipa 2, zasvojenost, živila, vsebnost sladkorja Full text (file, 844,31 KB) |
3. Uživanje pijač z dodanim sladkorjem pri slovenskih mladostnikihNina Beja, 2016, undergraduate thesis Keywords: pijače, mladostniki, brezalkoholne pijače, uživanje pijač, vsebnost sladkorja, sladkor, pijače z dodanim sladkorjem, sadni sokovi, nektarji, sirupi, ledeni čaji, voda z okusom, vpliv na zdravje, debelost, diabetes, prehranski dnevnik Full text (file, 1020,10 KB) |
4. Kakovost jajčnih krem z zmanjšanim deležem sladkorja in rumenjakaElizabeta Flere, 2013, undergraduate thesis Keywords: slaščice, jajčne kreme, kakovost jajčnih krem, vsebnost sladkorja, vsebnost rumenjakov, senzorične lastnosti, merjenje barve, tekstura jajčnih krem Full text (file, 1,37 MB) |
5. Vpliv zmanjšanja vsebnosti in vrste sladkorjev na kakovost različnih biskvitovUrša Petelin, 2012, undergraduate thesis Keywords: biskviti, sladkor, vsebnost sladkorja, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, fizikalno-kemijske lastnosti, tekstura biskvitov Full text (file, 549,15 KB) |
6. Sladila v brezalkoholnih pijačah na slovenskem tržišču v letih 2017 in 2019Edvina Hafner, 2020, master's thesis Keywords: sladila, sladkorji, vsebnost sladkorja, pijače, brezalkoholne pijače, energijske pijače, sokovi, nektarji, slovensko tržišče Full text (file, 1,45 MB) |