1. Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigsTanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar, 2009, original scientific article Keywords: pigs, animal nutrition, oxidative stress, DNA damage, polyunsaturated fatty acids, PUFAs, vitamin E, comet assay, malondialdehyde Full text (outside link) |
2. Vpliv sorte na pridelek in vsebnost vitamina C v zelju (Brassica oleracea L. var. capitata) za svežo uporaboMatej Mezgec, 2011, undergraduate thesis Keywords: vrtnarstvo, zelje, Brassica oleracea L. var. capitata, sorte, pridelek, vitamin C, kakovost, poljski poskusi Full text (file, 955,08 KB) |
|
4. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, undergraduate thesis Keywords: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Full text (file, 1,57 MB) |
5. Vsebnost maščobnih kislin, sladkorjev in vitamina C v različnih kultivarjih zelja (Brassica oleracea L.)Darko Garjetović, 2006, undergraduate thesis Keywords: zelje, sveže zelje, Brassica oleracea L., kemijska sestava, maščobne kisline, sladkorji, vitamin C Full text (file, 1,04 MB) |
6. Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinahTomaž Poredoš, 2006, undergraduate thesis Keywords: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcije Full text (file, 556,35 KB) |
7. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, undergraduate thesis Keywords: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Full text (file, 1,30 MB) |
8. Modelni poskus vrednotenja jedilnikov predšolskih otrok s poudarkom na vnosu vitamina DKsenija Podgrajšek, 2007, undergraduate thesis Keywords: prehrana, prehrana otrok, predšolski otroci, jedilniki v vrtcih, prehrana v vrtcih, prehrana doma, celodnevni vnos hranil, energijska vrednost, natrij, kalcij, jod, beljakovine, maščobe, vitamin C, vitamin D Full text (file, 573,04 KB) |
9. Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pHŠpela Zorman, 2008, undergraduate thesis Keywords: vitamin C, askorbinska kislina, dimerna dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, tris(2-karboksietil) fosfin (TCEP), nastanek različnih zvrsti, hidratacija Full text (file, 1,32 MB) |
10. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, undergraduate thesis Keywords: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Full text (file, 2,54 MB) |