1. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 483,49 KB) |
2. Encimska aktivnost meduSimona Ovček, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, encimi, diastaza, invertaza, diastazna aktivnost, invertazna aktivnost, vodikov peroksid Full text (file, 458,02 KB) |
3. Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v meduSandra Kozlar, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, kemijska sestava, saharoza, organske kisline, laktoni, pH, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka Full text (file, 621,88 KB) |
4. Specifični kot zasuka meduAnja Lepen, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, nektar, mana, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka, polarimetrična metoda, specifična električna prevodnost Full text (file, 672,41 KB) |
5. Karakterizacija slovenskega lipovega, smrekovega, hojevega in gozdnega meduNataša Lilek, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, lipov med, smrekov med, hojev med, gozdni med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična električna prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 478,84 KB) |
6. Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovihNeža Nježič, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, aktivnost vode, vsebnost vode, regresijski model, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med, med oljne repice Full text (file, 2,04 MB) |
7. Določanje vrstne značilnosti meduMaja Grešak, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, lipov med, smrekov med, hojev med, kostanjev med, kemijska sestava, električna prevodnost, specifični kot zasuka, statistična analiza podatkov Full text (file, 936,52 KB) |
8. Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametreLidija Potočnik, 2009, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, cvetlični med, lipov med, kostanjev med, gozdni med, vsebnost vode, električna prevodnost, specifični kot zasuka, prolin, skupne beljakovine Full text (file, 1,06 MB) |
9. Oblikovanje baze podatkov o slovenskem meduMojca Korošec, Jasna Bertoncelj, Urška Kropf, Terezija Golob, 2010, review article Keywords: med, slovenski med, baza podatkov, senzorične lastnosti, mikroskopska analiza, fizikalnokemijske lastnosti Full text (outside link) |
10. Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega meduTine Horvat, 2016, undergraduate thesis Keywords: slovenski med, električna prevodnost, dielektrične lastnosti, HPLC, refraktometrija, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, mineralne snovi, glukoza, fruktoza, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med Full text (file, 1,42 MB) |