1. Tržno vrednotenje tradicionalnih sirov v SlovenijiKristina Ogorevc, 2007, undergraduate thesis Keywords: mlečni izdelki, tradicionalna živila, posebna zaščitena živila, označba porekla, geografska označba, zajamčena tradicionalna posebnost, zaščiteni slovenski siri, bovški sir, mohant, nanoški sir, tolminc, proizvajalci zaščitenih sirov, potrošniki, tržna analiza, trgovske ustanove, poglobljeni intervjuji, fokusne skupine, ankete Full text (file, 720,16 KB) |
|
3. Kakovost kozjega sira iz mleka ekološke in konvencionalne rejeEva Mravljak, 2017, master's thesis Keywords: kozje mleko, koze, ekološka reja, konvencionalna reja, kakovost mleka, kozji sir, kemijska sestava, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 3,41 MB) |
4. Vpliv sirišča na kakovost sirovAnja Pušnik, 2017, master's thesis Keywords: mleko, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, tekoče sirišče, sirišče v prahu, koagulacija, tehnološki postopki, sir, edamec, fizikalno-kemijske analize, senzorične analize, senzorične lastnosti Full text (file, 3,40 MB) |
|
|
|
8. Epidemiološki model Kermack-McKendrickNika Eržen, 2015, undergraduate thesis Keywords: matematika, epidemiološki model, model SIR, model SI, model SIS, model SIRS, model z zdravljenjem Full text (file, 553,97 KB) |
9. Optimalna kontrola in njena uporaba v ekonomijiKatja Kelvišar, 2019, master's thesis Keywords: optimalna kontrola, problem optimalne kontrole, finančna kriza, bančna kriza, kontrolna funkcija, funkcija stanja, deterministični model v zveznem času, Pontryaginov princip, dinamično programiranje, povratna kontrola, SIR model. Full text (file, 1,27 MB) |
10. Karakterizacija mleka in sira z uporabo stabilnih izotopov lahkih elementovUrša Vezjak, 2019, master's thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, sir, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava dušika, izotopska sestava kisika Full text (file, 2,28 MB) |