|
2. Stabilnost jogurtovega solatnega prelivaAjda Šalej, 2007, undergraduate thesis Keywords: emulzije, stabilnost emulzij, solatni prelivi, jogurtovi solatni prelivi, stabilizatorji, skladiščenje, senzorična kakovost, mikrobiološka kakovost, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 1021,48 KB) |
3. Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedehTjaša Blaznik, 2008, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polidisperzni sistemi, omake, škrob, zgoščevalci omak, krompirjev škrob, rižev škrob, koruzni škrob, modificirani koruzni škrob, zgoščevanje omak, skladiščenje omak, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 2,67 MB) |
4. Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevaliAnja Perović, 2012, undergraduate thesis Keywords: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pH Full text (file, 817,81 KB) |
5. Primerjava reoloških lastnosti sveih malt in betonov z enako razvito površino agregatnih zrnUroš Erdani, 2012, undergraduate thesis Keywords: gradbeništvo, diplomska dela, VSŠ, OG-MK, reologija, reološke lastnosti, dodatki, metoda CEM Full text (file, 2,78 MB) |
|
|
8. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Full text (file, 1,21 MB) |
9. Strukturni opis biorazgradnje gostil na celulozni osnoviJanez Orehek, 2013, doctoral dissertation Keywords: biorazgradnja celuloznih gostil, struktura celuloznih gostil, karboksimetil celuloza, tozilat karboksimetil celuloze, hidroksitetil celuloza, metil celuloza, Cellulomonas uda, Bacillus subtilis, viskoznost, reducirajoči sladkorji, HPLC, SAXS, reološke lastnosti Full text (file, 2,34 MB) |
|