1. Ugotavljanje bioaktivnih peptidov s protimikrobno aktivnostjo v fermentiranem mlekuJana Berlec, 2009, undergraduate thesis Keywords: mlečni izdelki, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, bioaktivni peptidi, protimikrobna aktivnost, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8 Full text (file, 679,59 KB) |
|
3. Ugotavljanje števila probiotičnih mikroorganizmov v krmnih mešanicahRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Irena Rogelj, 2008, original scientific article Keywords: živinoreja, prehrana živali, krmen mešanice, mikrobiologija, probiotiki, Bacillus, antibiotiki, protimikrobna aktivnost Full text (outside link) |
|
|
|
7. Optimizacija proizvodnje nizina v odpadni kisli sirotkiNeja Pristovšek, 2021, master's thesis Keywords: kisla sirotka, odpadna sirotka, izolacija nizina, bakteriocini, laktokoki, RP-HPLC, protimikrobna aktivnost, bioreaktor, kationsko izmenjevalna kromatografija Full text (file, 2,01 MB) |
|
|
|