1. Prezimovanje plemenskih telic na pašniku v GoteniciGašper Šega, 2008, undergraduate thesis Keywords: živinoreja, govedoreja, telice, prezimovanje živali, prehrana živali, napajanje, krmila, trave, zaraščanje Full text (file, 1,42 MB) |
2. Pridelek zrnja soje (Glycine max (L.) Merril) iz sortnih poskusov v obdobju 2001 do 2003 in možnosti uporabe soje v živinorejiDragica Razpotnik, 2008, undergraduate thesis Keywords: poljščine, soja, Glycine max L. Merril, rastlinske sorte, poljski poskusi, rastna doba, dolžina rastne dobe, pridelek, zrnje, domače živali, prehrana živali Full text (file, 524,80 KB) |
3. Fermentacija koncentrirane sirotke z izbranimi laktobacili, osamljenimi iz črevesne sluznice prašičevNataša Vehar, 2010, undergraduate thesis Keywords: sirotka, laktobacili, probiotiki, črevesna mikroflora, prehrana živali, krma, prehranski dodatki Full text (file, 701,03 KB) |
4. Navidezna prebavljivost surovih beljakovin in surovih maščob pri linijah miši selekcioniranih na višji oziroma nižji odstotek telesnih maščobTina Trebušak, Tatjana Pirman, Simon Horvat, 2009, original scientific article Keywords: domače živali, prehrana živali, prehrana ljudi, zamaščenost, surove beljakovine, surove maščobe, prebavljivost, selekcija, maščevje, linije, laboratorijske miši Full text (outside link) |
5. Targeted grazingLinda Coffey, 2006 Keywords: živinoreja, prehrana živali, paša, ovce, koze, invazivne rastline, gozdovi, vegetacija, pleveli, varstvo rastlin, biološoko varstvo Full text (outside link) |
|
7. Influence of conjugated linoleic acid on the porcine immune response and morbidityTomaž Malovrh, Lidija Kompan, Polona Juntes, Branka Wraber-Herzog, Alenka Spindler-Vesel, Drago Kompan, 2009, original scientific article Keywords: prašiči, imunski odziv, prehrana živali, konjugirana linolna kislina, CLA Full text (outside link) |
|
|
10. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, original scientific article Keywords: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Full text (outside link) |