1. Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mlekaBarbara Berlec, 2008, undergraduate thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, proteolitični encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze, Lactobacillus helveticus BGRA43, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L8, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12 Full text (file, 876,14 KB) |
2. Steven Alton in Nick Sharratt: Hrsk, mljask, klok, plunk! Ljubljana: Mladinska knjiga, 2008Barbara Bajd, 2014, review, book review, critique Keywords: hrana, prebava, otroška literatura, ocena knjige Full text (outside link) |
|
4. Vpliv oljčnih listov in tropin na kazalnike oksidativnega stresa in prebave pri pitovnih piščancihSara Pavlin, 2019, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, oljčni listi, oljčne tropine, oksidativni status, prebava Full text (file, 1,77 MB) |
|
6. Pitovne lastnosti kuncev pri različnih programih prehraneMarjan Heric, 2005, undergraduate thesis Keywords: prehrana živali, kunci, sestava, laktacija, odstavitev, prebava, pitovne lastnosti, visokošolske diplomske naloge Full text (file, 1,41 MB) |
7. Vpliv dodatka Farmatana v krmi na pitovne lastnosti in zdravstveno stanje kuncevHelena Kotar, 2009, undergraduate thesis Keywords: kunci, prehrana živali, kostanjevi tanini, Farmatan, prebava, pitovne lastnosti, zdravstveno stanje, dermatofitoze, Trichophyton mentagrophytes, okužbe, diplomske naloge Full text (file, 1,05 MB) |
|
9. Vpliv fermentacije na vsebnost karotenoidov v ekstraktih mikroalg vrst Arthrospira platensis in Chlorella vulgarisLana Vidović, 2021, master's thesis Keywords: prehrana, mikroalge, cianobakterije, Arthrospira platensis, Chlorella vulgaris, fenolne spojine, bioaktivne spojine, antioksidanti, karotenoidi, prebava, absorpcija, metabolizem, ekstrakcija, tankoplastna kromatografija, spektrofotometrija Full text (file, 2,34 MB) |
10. Izboljšanje dostopnosti in antioksidativne aktivnosti vezanih fenolnih spojin iz semen pire (Triticum spelta L.) z izbranimi biotehnološkimi procesiMarjeta Mencin, 2022, doctoral dissertation Keywords: pira, vezane in ekstraktibilne fenolne spojine, antioksidativna aktivnost, kaljenje, fermentacija, encimska obdelava, abiotski stres, biološka dostopnost, znotrajcelična oksidacija, in vitro gastrointestinalna prebava Full text (file, 48,05 MB) |