1. Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišiceMartin Gregorich, 2008, undergraduate thesis Keywords: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, zorenje mesa, pečenje mesa, neproteinski dušik, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini Full text (file, 910,84 KB) |
2. Optimizacija teksturnih lastnosti koagulatov mesnih namazov, izdelanih z različnimi škrobi in vrstami mokeNoemi Pavlović, 2017, master's thesis Keywords: mesni izdelki, paštete, prašičje meso, aditivi, fosfati, škrob, moke, emijske analize, instrumentalno merjenje, Minolta kromometer, senzorične lastnosti, tekstura, stabilnost, barva Full text (file, 2,82 MB) |
3. Lastnosti mesa pasme mangalicaŠpela Gumzej, 2019, bachelor thesis/paper Keywords: prašiči, pasme, mangalica, prašičje meso, drobovina, kemijska sestava, fizikalno kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 1012,31 KB) |
4. Vpliv antioksidantov v prehrani prašičev na kakovost in oksidacijsko obstojnost mesaKrista Miklavec, 2013, master's thesis Keywords: prašiči, krma, prašičje meso, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, [alfa]-tokoferol, oksidacija, obstojnost mesa, barjene klobase, rancimat, holesterol, barva, senzorične lastnosti Full text (file, 694,47 KB) |
5. Primernost toplotne obdelave mesa pri nizkih temperaturahPetra Gabrijelčič, 2016, master's thesis Keywords: meso, prašičje meso, goveje meso, toplotna obdelava, vpliv temperature, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 1,05 MB) |
6. Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašičaDejan Došler, 2007, doctoral dissertation Keywords: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, kakovost mišičnine, SpVV, barva prašičjega mesa, zorenje mesa, pečenje mesa, strižna sila, kemijska sestava, neproteinski dušik, kreatin, kreatinin, proste amino kisline, reducirajoči sladkorji, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine Full text (file, 944,10 KB) |
7. Vpliv aditivov na kakovost izdelkov iz prašičjega mesa in maščobnega tkivaMaja Murn, 2021, master's thesis/paper Keywords: prašiči, prašičje meso, maščobno tkivo, mesni izdelki, aditivi, nitriti, polifosfati, kmetije, ankete, slovenija Full text (file, 2,63 MB) |