1. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, original scientific article Keywords: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Full text (outside link) |
2. Vpliv dodatka naravnih in sintetičnih antioksidantov na oksidativno stabilnost krme za pitovne piščanceJure Podobnik, 2017, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krmni dodatki, antioksidanti, krma, oksidativna stabilnost Full text (file, 1,51 MB) |
3. Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancihVida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir, 2008, original scientific article Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, mikotoskini, fuzarijski toksini, lipidna peorksidacija, proizvodne lastnosti Full text (outside link) |
4. Vloga [alfa]- in [gama]-tokoferola v presnovi in antioksidacijski zaščiti pri piščancihUrška Tomažin, 2014, doctoral dissertation Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, oksidativni stres, meso, oksidacijska stabilnost, izražanje genov Full text (file, 1,87 MB) |
5. Vpliv dodatka vitaminov C in E, selena ter rastlinskih polifenolov v krmo za pitovne piščance na oksidativno stabilnost mesaNeda Vujasinović, 2018, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, vitamini, selen, rastlinski polifenoli, meso, oksidativna stabilnost Full text (file, 1,37 MB) |
6. Analiza povezave med genetsko variabilnostjo izbranih nekodirajočih RNA ter pitovnimi in klavnimi lastnostmi kokošiNeža Pogorevc, 2018, master's thesis/paper Keywords: perutnina, kokoši, pitovni piščanci, pitovne lastnosti, klavne lastnosti, genetika, nekodirajoče RNA, genetska variabilnost Full text (file, 1,62 MB) |
7. Vpliv oljčnih listov in tropin v krmnih mešanicah na mineralizacijo kosti pri pitovnih piščancihNika Porenta, 2019, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, krma, krmne mešanice, oljčni listi, oljčne tropine, mineralizacija kosti Full text (file, 2,60 MB) |
8. Vpliv dodatka oljčnih listov in tropin na izkoristljivost hranil in energije pri pitovnih piščancihNasja Finderle, 2019, master's thesis/paper Keywords: perutnina, pitovni piščanci, prehrana živali, oljčni listi, oljčne tropine, hranila, energija, izkoristljivost Full text (file, 1004,38 KB) |
9. Učinki vitamina E in polifenolov oljk v prehrani pitovnih piščancev in rastočih prašičevJakob Leskovec, 2019, doctoral dissertation Keywords: prehrana živali, oksidativni stres, antioksidanti, vitamin E, polifenoli, oljke, ognjič, perutnina, pitovni piščanci, rastoči prašiči Full text (file, 26,62 MB) |
|