1 - 3 / 3 1 |
1. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilom Tina Thaler, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje |
2. Primerjava poteka in vitro fermentacije različnih pektinov ob uporabi inokuluma iz cekotrofov in iz vsebine slepega črevesa kuncev Janja Štiftar, 2005, undergraduate thesis Keywords: kunci, prehrana živali, škrobn vitro plinski test, vlakninanokulum cekotrifov, cekotrofi, fermentacija, pektini, slepo črevo, inokulum, visokošolske diplomske naloge |
3. Kemična sestava in uporabnost plodov črnega ribeza (Ribes nigrum L.) Veronika Gabrovšek, 2021, undergraduate thesis Keywords: črni ribez, fenolne spojine, tanini, antocianini, minerali, vitamini, pektini, sladkorji, organske kisline, uporabnost |