1. Vsebnost sladkorjev in prehranske vlaknine v cvetnem prahu osmukancuTina Pucihar, 2017, master's thesis Keywords: cvetni prah, osmukanec, kemijska sestava, sladkorji, prehranska vlaknina, netopna prehranska vlaknina, topna prehranska vlaknina, analizne metode, tekočinska kromatografija HILIC, encimsko gravimetrična metoda Full text (file, 2,38 MB) |
2. Antioksidativna učinkovitost in senzorična sprejemljivost medu z dodatkiTanja Janežič, 2018, undergraduate thesis Keywords: med, med z dodatki, aditivi, propolis, cvetni prah, osmukanec, rdeča pesa, rumena pesa, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, flavonoidi, senzorična analiza, senzorična sprejemljivost Full text (file, 1,09 MB) |
3. Antioksidativni potencial cvetnega prahu osmukancaMarija Angelova, 2018, master's thesis Keywords: cvetni prah osmukanec, antioksidanti, antioksidativni potencial, fenolne spojine, flavonoidi, flavoni, flavanoni, shranjevanje, sušenje Full text (file, 2,24 MB) |
|
5. Fenolne spojine in antioksidativni potencial slovenskega cvetnega prahu osmukancaPetra Krebs, 2019, master's thesis Keywords: cvetni prah, osmukanec, fenolne spojine, flavonoidi, flavoni, flavonoli, antioksidativni potencial, vpliv topila, toplotna obdelava, skladiščenje Full text (file, 2,29 MB) |
6. Primerjava hranilne vrednosti in antioksidativne učinkovitosti cvetnega prahu osmukanca in izkopancaBorut Benko, 2019, master's thesis Keywords: cvetni prah, osmukanec, čebelji kruhek, izkopanec, hranilna vrednost, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, flavonoidi Full text (file, 2,12 MB) |
7. Vpliv botaničnega porekla na hranilno vrednost cvetnega prahu osmukancaNataša Lilek, 2020, doctoral dissertation Keywords: cvetni prah, osmukanec, hranilna vrednost, botanično poreklo, geografsko poreklo, kemijska sestava, beljakovine, maščobe, pepel, ogljikovi hidrati, prehranska vlaknina, voda, energijska vrednost, aminokisline, elementi, nebeljakovinski dušik, pretvorbeni faktor Full text (file, 3,95 MB) |
8. Vpliv različnih postopkov obdelave cvetnega prahu osmukanca na antioksidativni potencialTina Terbuc, 2022, master's thesis Keywords: cvetni prah, osmukanec, fenolne spojine, antioksidativni potencial, toplotna obdelava, sušenje, skladiščenje Full text (file, 2,38 MB) |
|
10. Vpliv dodatka cvetnega prahu osmukanca na hranilno vrednost in senzorične lastnosti piškotovOktavija Sakal Dumić, 2024, master's thesis Keywords: piškoti, cvetni prah osmukanec, hranilna vrednost, kemijska analiza, senzorična analiza, barva, obogatitev piškotov Full text (file, 2,13 MB) |