1. Vrednotenje kakovosti žajblja (Salvia officinalis L.) iz naravnih rastiščVasja Progar, 2010, undergraduate thesis Keywords: zdravilne rastline, žajbelj, Salvia officinalis L., Salviae folium, evropska farmakopeja, naravna rastišča, naravne populacije, kakovost, eterična olja, primesi Full text (file, 2,43 MB) |
2. Učinkovitost okoljsko sprejemljivih snovi za zatiranje pisane stenice (Eurydema ventrale Kolenati, Heteroptera, Pentatomidae)Barbara Grubar, 2010, undergraduate thesis Keywords: rastlinski škodljivci, pisana stenica, Eurydema ventrale, zatiranje škodljivcev, varstvo rastlin, okoljsko sprejemljive snovi, eterična olja, kafrovec, rožmarin, sivka, navadni gabez, vrtni ognjič, črni poper, integrirano varstvo rastlin, laboratorijske raziskave, neizbirni preizkusi, izbirni preizkusi Full text (file, 1,07 MB) |
3. Vrednotenje pridelka in eteričnih olj v listih bazilike (Ocimum basilicum L.) pri dveh tehnologijah gojenjaJanja Bernik, 2010, undergraduate thesis Keywords: bazilika, hidroponika, rastlinjaki, eterična olja, pridelek, kultivarji, Ocimum basilicum L. Full text (file, 952,72 KB) |
4. Vrednotenje kakovosti pelina (Artemisia absinthium L.)Urša Prah, 2011, undergraduate thesis Keywords: zdravilne rastline, pelin, Artemisia absinthium, Absinthii herba, Evropska farmakopeja, naravna rastišča, absint, tujon, eterična olja, uporaba, učinkovine Full text (file, 879,33 KB) |
5. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, undergraduate thesis Keywords: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Full text (file, 1,05 MB) |
6. In vitro ter in vivo antioksidativna učinkovitost metanolnih ekstraktov ekstra deviških oljčnih oljMaruša Lamut, 2010, undergraduate thesis Keywords: rastlinska olja, oljčna olja, ekstra deviška oljčna olja, Olea europaea, metanolni ekstrakti, fenolne spojine, in vitro antioksidativna učinkovitost, in vivo antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Full text (file, 498,04 KB) |
|
8. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, undergraduate thesis Keywords: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Full text (file, 689,11 KB) |
|
10. Primernost alternativnih olj za cvrtje živilNina Berglez, 2021, master's thesis Keywords: cvrtje, olja, mesne kroglice, maščobe, rastlinska olja, večkratno cvrtje, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti, točka dimljenja Full text (file, 3,41 MB) |