1. Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jediIrena Bernat, 2007, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polpete v omaki iz stročjega fižola s krompirjevim pirejem, čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem, antioksidanti, ekstrakt rožmarina, obstojnost gotovih jedi, skladiščenje, senzorične lastnosti, kemijska sestava, oksidacija lipidov, mikrobiološka kakovost Full text (file, 453,92 KB) |
2. Stabilnost pakiranih ohlajenih delikatesnih solat različne sestaveSuzana Uršič, 2007, undergraduate thesis Keywords: delikatesne solate, pakiranje, modificirana atmosfera, senzorične lastnosti, kemijska sestava, energijska vrednost, obstojnost, mikrobiološka kakovost Full text (file, 547,33 KB) |
|
4. Vpliv pripravkov rožmarina in puferiranega kisa na mikrobiološko obstojnost filejev navadnega krapa (Cyprinus carpio)Valentina Malin, 2018, undergraduate thesis Keywords: navadni krap, Cyprinus carpio, mikrobiološka obstojnost, protimikrobno delovanje, izvleček rožmarina, puferiran kis, Pseudomonas spp., Shewanella spp. Full text (file, 872,81 KB) |
5. Reološke lastnosti in mikrobiološka obstojnost kruha z nadomestkom dela moke z liofilizatom bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)Tinka Žugman, 2019, master's thesis Keywords: kruh, testo, plesni, kakovost, kvar, reološke lastnosti, vzhajalne lastnosti, fizikalne lastnosti, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti, mikrobiološke lastnosti, mikrobiološka obstojnost, gobe, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus liofilizat, vročevodni izvleček Full text (file, 2,15 MB) |
|
7. Vpliv prekinjene hladne verige na senzorične lastnosti in obstojnost ohlajenih gotovih jediTanja Žbogar, 2013, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, piščančji zrezek v gobovi omaki z rižem, testenine z mesno omako, čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem, obstojnost gotovih jedi, skladiščenje, senzorične lastnosti, mikrobiološka kakovost, prekinjena hladna veriga Full text (file, 1,26 MB) |
8. Vpliv vodnih izvlečkov bukovega ostrigarja Pleurotus ostreatus na mikrobiološko obstojnost kruhaJerneja Burgar, 2024, master's thesis Keywords: kruh, fermentacija, funkcionalna živila, bukov ostrigar, Pleurotus ostreatus, reološke lastnosti testa, vročevodni izvleček, hladnovodni izvleček, plesni, mikrobiološki kvar, mikrobiološka obstojnost Full text (file, 1,32 MB) |