1. Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega meduPetra Kasenburger, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, kemijska sestava, sladkorji, monosaharidi, disaharidi, trisaharidi, HPAEC-PAD, proste kisline, laktoni, skupne kisline Full text (file, 1014,98 KB) |
2. Vpliv letnika na vsebnost sladkorjev in kislin v meduSandra Kozlar, 2007, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, kemijska sestava, saharoza, organske kisline, laktoni, pH, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka Full text (file, 621,88 KB) |
3. Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega meduŠpela Susman, 2011, undergraduate thesis Keywords: med, potvorjen med, glukozni sirup, glukozno-fruktozni sirup, invertni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, HMF Full text (file, 795,08 KB) |
4. Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst meduKatarina Mehle, 2011, undergraduate thesis Keywords: med, pristen med, potvorjen med, fruktozno-glukozni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, sladkorji v medu, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, vsebnost aminokisline prolin Full text (file, 976,21 KB) |
|
6. Določitev nekaterih fizikalno-kemijskih parametrov ajdovega meduIvana Peras, 2019, undergraduate thesis Keywords: ajdov med, fizikalno-kemijske lastnosti, voda, električna prevodnost, vrednost pH, kisline, laktoni, diastazno število, fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, barva Full text (file, 619,97 KB) |
|
8. Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametriMateja Gaber Žveplan, 2013, undergraduate thesis Keywords: med, botanično poreklo, fizikalnokemijske lastnosti, antioksidativna učinkovitost, metoda DPPH, fenolne spojine, vsebnost vode, električna prevodnost, vsebnost pepela, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, kot zasuka, barva Full text (file, 1,55 MB) |
|