1. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, undergraduate thesis Keywords: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Full text (file, 905,53 KB) |
2. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živilManca Knap, 2014, doctoral dissertation Keywords: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije Full text (file, 2,96 MB) |
|
|
5. Vrednotenje parametrov kakovosti vzorcev solate, paradižnika in paprike, pridelanih po različnih postopkihKristina Polajžer, 2018, master's thesis Keywords: zelenjava, solata, Lactuca sativa, paradižnik, Solanum lycopersicum, paprika, Capsicum annum, gojenje, konvencionalna pridelava, ekološka pridelava, skladiščenje, kemijska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 2,33 MB) |
6. Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjaviSaša Stopar, 2016, master's thesis Keywords: načini pridelave, konvencionalna pridelava, integrirana pridelava, ekološka pridelava, zelenjava, paprika, paradižnik, solata, nitrati, skupni fenoli Full text (file, 1,16 MB) |
7. Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušikaMatej Slak, 2015, undergraduate thesis Keywords: špinača, Spinacia oleracea L., ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, gnojila, stabilni izotopi ogljika in dušika, fenolne spojine, nitratni dušik, nitritni dušik, amonijev dušik, antioksidativni potencial, IRMS Full text (file, 1,49 MB) |
8. Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte GalaDamjana Špelič, 2013, undergraduate thesis Keywords: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, nitrati, zrelostni faktorji, spektrofotometrične metode, IRMS Full text (file, 828,69 KB) |
9. Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušikaSean Čebron, 2013, undergraduate thesis Keywords: kolerabica, Brassica oleracea L. var. gongylodes L., listi, gomolj, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, gnojila, rastlinska hranila, stabilni izotopi ogljika, stabilni izotopi dušika, nitritni dušik, nitratni dušik, amonijev dušik, antioksidativni potencial, fenoli Full text (file, 1,91 MB) |
10. Tehnološka in dohodkovna primerjava konvencionalne in ekološke pridelave navadne pšenice (Triticum aestivum L. spp. aestivum)Jure Sukič, 2020, master's thesis Keywords: konvencionalna pridelava, ekološka pridelava, tehnologija, navadna pšenica, Triticum aestivum, strošek, dohodek Full text (file, 1,70 MB) |