1. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, undergraduate thesis Keywords: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Full text (file, 1,05 MB) |
2. Analiza delovanja čistilnih naprav za odpadne vode pri planinskih kočahUrban Čepon, 2013, undergraduate thesis Keywords: gradbeništvo, diplomska dela, UNI, VKI, čistilna naprava za odpadno vodo, čistilna naprava, planinske koče, zakonodaja, fiyikalno-kemijske meritve, kemijske analize Full text (file, 4,49 MB) |
3. Methanogenesis pathways in a stratified eutrophic alpine lake (Lake Bled, Slovenia)Ines Mandić-Mulec, Katja Gorenc, Marinka Gams Petrišič, Jadran Faganeli, Nives Ogrinc, 2012, original scientific article Keywords: Blejsko jezero, sediment, metan, eutrofizacija, hipolimnion, kemijske analize, genetske analize, T-RFLP Full text (outside link) |
4. PHARE interlaboratory studies in SloveniaGregor Muri, Alenka Gaberščik, 2002, professional article Keywords: analizna kemija, analitska kemija, ekologija, laboratoriji, medlaboratorijske študije, kemijske analize, kvalitativna analiza, usposobljenost laboratorija za analizo, odpadne vode, določevanje težkih kovin, organski polutanti, države PHARE, interlaboratory studies, analytical quality assurance Full text (outside link) |
5. Vpliv različnih postopkov bistrenja grozdnega soka sorte malvazija na kakovost mladega vinaNeja Sepič, 2017, master's thesis Keywords: vino, grozdje, malvazija, grozdni sok, mošt, mlado vino, bistrenje, flotacija, vakuumska filtracija, hladno samobistrenje, vinske kvasovke, alkoholna fermentacija, kinetika fermentacije, kakovost mladega vina, fizikalno-kemijske analize, senzorično ocenjevanje Full text (file, 2,37 MB) |
6. Vpliv izbranih maščob in temperaturnega režima shranjevanja na kakovost kajzericeSonja Furlan, 2017, master's thesis Keywords: pekovski izdelki, kajzerica, maščobe, nasičene maščobe, nenasičene maščobe, polpečene kajzerice, skladiščenje, ohlajevanje, zmrzovanje, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Full text (file, 2,17 MB) |
7. Vpliv sirišča na kakovost sirovAnja Pušnik, 2017, master's thesis Keywords: mleko, analize mleka, sirišče, mikrobiološko sirišče, tekoče sirišče, sirišče v prahu, koagulacija, tehnološki postopki, sir, edamec, fizikalno-kemijske analize, senzorične analize, senzorične lastnosti Full text (file, 3,40 MB) |
8. Adhezija bakterij vrst Listeria monocytogenes in Escherichia coli na zeleno solato (Lactuca sativa L.)Gašper Svetelj, 2017, master's thesis Keywords: patogene bakterije, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, adhezija bakterij, mikrobiota, zelena solata, Lactuca sativa L., kemijske analize, inokulacija, kontaminacija površin, izpiranje Full text (file, 2,27 MB) |
|
10. Analiza bakterijske združbe in sedimentov štirih nepovezanih jamskih sistemovNadja Robič, 2012, undergraduate thesis Keywords: mikrobiologija, mikrobiološke analize, kraške jame, bakterijske združbe, sedimenti, Slovenija, jamska mikrobiologija, mikrobne združbe, fizikalno kemijske lastnosti okolja, ekstrakcija hranil iz tal, tipizacija mikrobnih združb, TRFLP, LH PCR Full text (file, 1,59 MB) |