1. Vpliv kefirja na črevesno mikrobno združbo in kancerogenezo eksperimentalno induciranih črevesnih tumorjev na podganahMatjaž Boštar, 2006, master's thesis Keywords: fermentirani mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar Full text (file, 3,32 MB) |
2. Application of lactic acid and acetic acid bacteria for production of alcohol-free fermented beveragesBarbara Rovtar, 2021, master's thesis Keywords: lactic acid bacteria, acetic acid bacteria, alcohol-free beverages, low-alcohol beverages, fermentation, unhopped wort, hopped wort, water kefir, lactic acid, gluconic acid Full text (file, 3,50 MB) |
|
4. Proučevanje funkcionalnih učinkov kefiranogenih laktobacilov in kefiranaTinkara Vardjan, 2015, doctoral dissertation Keywords: kefir, kefirna zrna, mikrobiota, laktobacili, kefiran, holesterol, laboratorijske podgane, oksidacijski stres, antioksidativna aktivnost, funkcionalna živila Full text (file, 1,83 MB) |
5. Stabilnost populacije laktobacilov in kvasovk v kefirnem zrnu in kefirjuGašper Vozel, 2016, undergraduate thesis Keywords: kefir, kefirna zrna, mikrobiota, mikrobne združbe, laktobacili, kvasovke, kefiran, molekularne tehnike, PCR, DGGE Full text (file, 1,14 MB) |
|
7. Mikroorganizmi v mleku in mlečnih izdelkihManca Hočevar, 2022, undergraduate thesis Keywords: mleko, mlečni izdelki, mikroorganizmi, bakterije, tehnološko koristni mikroorganizmi, kvarljivi mikroorganizmi, patogeni mikroorganizmi, surovo mleko, pasterizacija, jogurt, kefir, surovo maslo, smetana Full text (file, 876,85 KB) |
|
9. Kemijske, senzorične in funkcionalne lastnosti kisle sirotke, fermentirane z mikroorganizmi iz kefirnih zrnMonika Štern, 2024, master's thesis Keywords: kisla sirotka, kefir, fermentacija, senzorična analiza, prebiotična aktivnost, simbiotična aktivnost, antimikrobno delovanje, kemijska sestava Full text (file, 5,97 MB) |