1. Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinjaRok Opara, 2017, master's thesis Keywords: vino, modra frankinja, kakovost vina, maceracija, fenolne spojine, resveratrol, flavonoidi, neflavonoidi, antociani, kapsulacija, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativni potencial, vpliv na zdravje Full text (file, 3,13 MB) |
2. Razvoj v vodi topnega propolisa z metodo sušenja z razprševanjem in liofilizacijoAnže Slukan, 2020, master's thesis Keywords: propolis, vodotopni propolis, kapsulacija, sušenje, sušenje z razprševanjem, liofilizacija, fenolne spojine, arabski gumi, malodekstrini, antioksidativni potencial, mikroskopija, elektronski mikroskop Full text (file, 3,50 MB) |
3. Kapsulacija probiotične kulture bakterij Lactobacillus plantarum v polisaharidni matriks alginat.Vid Kolmanič Bučar, 2020, master's thesis Keywords: probiotiki, bakterije, Lactobacillus plantarum, rast, gojišča, kapsulacija, pH želodca človeka, viabilnost Full text (file, 3,68 MB) |
4. Mikrokapsuliranje ekstrakta granatnega jabolka (Punica granatum L.)Alenka Slatinek, 2015, master's thesis Keywords: živilsko inženirstvo, kapsulacija, mikrokapsule, granatno jabolko, Punica granatum L., rastlinski ekstrakti, alginat, pektin, fenolne spojine, antocianini Full text (file, 4,02 MB) |
5. Mikrokapsulacija katehinov in izvlečkov granatnega jabolka (Punica granatum L.) v polisaharidne nosilceKatja Istenič, 2016, doctoral dissertation Keywords: kapsulacija, mikrokapsulacija, dostavni sistemi, alginat, pektin, hitozan, liposomi, funkcionalna živila, rastlinski izvlečki, granatno jabolko (Punica granatum L.), fenolne spojine, katehin, epigalokatehin galat Full text (file, 11,73 MB) |
6. Mikrokapsulacija folne in askorbinske kisline v ionotropne hidrogeleLana Oluić, 2023, master's thesis Keywords: kapsulacija, askorbinska kislina, folna kislina, alginat, pektin, hidrogeli, mikrokapsule, ekstruzija curka tekočine Full text (file, 1,18 MB) |
7. Priprava vodotopnega propolisa in proučevanje mehanizmov njegovega delovanja v modelnih vodnih in lipidnih sistemihLuka Šturm, 2023, doctoral dissertation Keywords: propolis, propolisov ekstrakt, kapsulacija, sušenje z razprševanjem, liofilizacija, arabski gumi, antioksidativne lastnosti, protibakterijsko delovanje, liposomi, EGCG, krizin, kvercetin, kavna kislina, trans-ferulna kislina, sinergija Full text (file, 19,63 MB) |
8. Priprava kapsulacijskega sistema za stabilizacijo rastlinskih dodatkov v mlečnih izdelkihBlaž Trlep, 2024, master's thesis Keywords: žafran, kazeinske micele, kapsulacija, pektin, alginat, stabilizacija, liofilizacija, sušenje z razprševanjem Full text (file, 3,54 MB) |