Keywords: vino, modra frankinja, kakovost vina, maceracija, fenolne spojine, resveratrol, flavonoidi, neflavonoidi, antociani, kapsulacija, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativni potencial, vpliv na zdravjeFull text (file, 3,13 MB)
Keywords: propolis, vodotopni propolis, kapsulacija, sušenje, sušenje z razprševanjem, liofilizacija, fenolne spojine, arabski gumi, malodekstrini, antioksidativni potencial, mikroskopija, elektronski mikroskopFull text (file, 3,50 MB)
Keywords: probiotiki, bakterije, Lactobacillus plantarum, rast, gojišča, kapsulacija, pH želodca človeka, viabilnostFull text (file, 3,68 MB)
Keywords: živilsko inženirstvo, kapsulacija, mikrokapsule, granatno jabolko, Punica granatum L., rastlinski ekstrakti, alginat, pektin, fenolne spojine, antocianiniFull text (file, 4,02 MB)
Keywords: kapsulacija, mikrokapsulacija, dostavni sistemi, alginat, pektin, hitozan, liposomi, funkcionalna živila, rastlinski izvlečki, granatno jabolko (Punica granatum L.), fenolne spojine, katehin, epigalokatehin galatFull text (file, 11,73 MB)