1. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Full text (file, 596,08 KB) |
2. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizlingMatej Skoliber, 2011, undergraduate thesis Keywords: belo vino, renski rizling, laški rizling, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, kakovost vina, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 993,75 KB) |
3. Ohranjanje sortne značilnosti odbranih klonov Sauvignona s tehnologijo zorenja vina na drožehBoštjan Cvetan, 2011, undergraduate thesis Keywords: vino, sauvignon, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, fine droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, senzorična kakovost Full text (file, 1,40 MB) |
4. Populacijska genomika avtohtonih kvasovk rodu Saccharomyces iz jabolčnega vinaUrška Vrhovnik, 2019, master's thesis Keywords: jabolčno vino, kvasovke, Saccharomyces, hibridi, alkoholna fermentacija, genetska kariotipizacija, PFGE, mikrosateliti, fenotipske lastnosti Full text (file, 2,50 MB) |
5. Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencialNeža Mandl, 2017, master's thesis Keywords: sadna vina, jabolčno vino, alkoholna fermentacija, kvasovke, genetska raznolikost, kemijska analiza, senzorična analiza Full text (file, 2,07 MB) |
6. Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vinMitja Krevs, 2016, master's thesis Keywords: sadna vina, jabolčno vino, kis, jabolčni kis, ocetnokislinska fermentacija, tehnologija kisa, kemijska analiza, senzorična analiza Full text (file, 1,21 MB) |
7. Biogeni amini v vinuJure Štalcar, 2015, master's thesis Keywords: vino, modra frankinja, biogeni amini, jabolčno mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, histamin, biološki razkis Full text (file, 1,70 MB) |
8. Optimizacija proizvodnje jabolčnega vinaEva Somrak, 2014, master's thesis Keywords: sadna vina, jabolčno vino, alkoholna fermentacija, jabolčni koncentrat, kvasovke, hrana za kvasovke, kemijska analiza, kakovost jabolčnega vina Full text (file, 1,79 MB) |
9. Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacijeTatjana Vrščaj Vodošek, 2007, doctoral dissertation Keywords: vino, mošt, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, starterska kultura, vinifikacija, chardonnay, malvazija, sauvignon, laški rizling, kemijska sestava, organske kisline, sladkorji, glicerol, višji alkoholi, hlapne spojine, aminokisline, kvasovke, oddajanje CO2 Full text (file, 5,03 MB) |
10. Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterijJasmina Jeglič, 2016, undergraduate thesis Keywords: sauvignon, mošt, mlado vino, starterske kulture, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, alkoholna fermentacija, mlečnokislinske bakterije, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 1,66 MB) |