1 - 2 / 2 1 |
1. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živil Manca Knap, 2014, doctoral dissertation Keywords: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije |
2. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti medu Mojca Korošec, 2012, doctoral dissertation Keywords: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije |