1. Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodamiKarmen Bat, 2008, undergraduate thesis Keywords: sadni sokovi, sadni nektarji, pomarančni sok, jabolčni sok, grenivkin sok, ananasov sok, jabolčni nektar, grenivkin nektar, vsebnost sladkorjev, potvorbe, avtentičnost sokov, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava kisika, pulpa, sladkorji, etanol, voda, HPLC, IRMS, SNIF-NMR Full text (file, 1,13 MB) |
2. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, undergraduate thesis Keywords: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Full text (file, 905,53 KB) |
|
4. Žveplo v tleh v okolici termoelektrarne Plomin (Hrvaška)Neža Malenšek, 2017, bachelor thesis/paper Keywords: žveplo, izotopi, premog, tla, termoelektrarna, Raša, onesnaženje Full text (file, 3,52 MB) |
5. Analiza iztoka podzemne vode na izvirih v fluvioglacialnih medzrnskih vodonosnikihAnja Torkar, 2016, doctoral dissertation Keywords: grajeno okolje, medzrnski vodonosnik, kraški vodonosnik, podzemna voda, stabilni izotopi, geokemija, zadrževalni čas, srednja napajalna višina, izotopska razdelitev hidrograma, snežnica, reka Radovna Full text (file, 9,53 MB) |
|
7. Sources of soil CO2 in calcareous grassland with woody plant encroachmentGregor Plestenjak, Klemen Eler, Dominik Vodnik, Mitja Ferlan, Matjaž Čater, Tjaša Kanduč, Primož Simončič, Nives Ogrinc, 2012, original scientific article Keywords: anorganski CO2, kraška travišča, organski CO2, stabilni izotopi, raspiracija tal, pedologija Full text (outside link) |
8. Mikrofacies in organska geokemija zgornjetriasne formacije Tor (Stože, SZ Slovenija)Aleš Vršič, 2015, undergraduate thesis Keywords: Julijske Alpe, Julijska karbonatna platforma, zgornji trias, karnij, Tamarska formacija, Tor formacija, mikrofacies, organska geokemija, stabilni izotopi Full text (file, 9,88 MB) |
|
10. Zagotavljanje pristnosti medu s tehnologijo prestavljanja satja in krmljenja čebelAndreja Kandolf Borovšak, 2019, doctoral dissertation Keywords: med, pristnost medu, čebelarstvo, prestavljanje satja, krmljenje čebel, stabilni izotopi, tuji encimi, EA/LC-IRMS, kvasovke Full text (file, 6,42 MB) |