1. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Full text (file, 1,21 MB) |
2. Sensory acceptability of chocolate with inulinTerezija Golob, Elizabeta Mičović, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, 2004, original scientific article Keywords: čokolada, inulin, nadomestki sladkorja, organoleptična analiza, organoleptične lastnosti, senzorična analiza, chocolate, inulin, sensory analysis, sensory tests, organoleptic analysis, organoleptic properties, consumer behaviour, sweetness, solubility Full text (outside link) |
|
4. Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidovŠpela Gubenšek, 2017, master's thesis Keywords: fizikalna kemija, fizikalne lastnosti, električne lastnosti, specifična električna prevodnost, dielektrične lastnosti, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, ogljikovi hidrati, monosaharidi, dekstroza, glukoza, fruktoza, polisaharidi, inulin, vodne raztopine ogljikovih hidratov Full text (file, 2,00 MB) |
5. Obogatitev barjenih klobas s prehransko vlakninoSaša Kugler, 2020, master's thesis Keywords: mesni izdelki, barjene klobase, prehranska vlaknina, inulin, indijski trpotec, ovsena vlaknina, hranilna vrednost, preoblikovanje živil, kemijska analiza, senzorična analiza, senzorične lastnosti, barva, tekstura Full text (file, 1,67 MB) |
6. Obogatitev belega pšeničnega kruha s prehransko vlakninoJanja Jeseničnik, 2022, master's thesis Keywords: pekovski izdelki, bel pšenični kruh, prehranska vlaknina, vlaknina ovsa, inulin, NUTRIOSE®, preoblikovanje živil, vsebnost prehranske vlaknine, metoda AOAC 991.43, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 1,27 MB) |
7. Preoblikovanje biskvitov za izboljšanje hranilne sestaveKatja Vraničar, 2023, master's thesis Keywords: biskvit, prehranska vlaknina, inulin, NUTRIOSE®, ovsena vlaknina, preoblikovanje živil, hranilna vrednost, kemijska analiza, senzorična analiza, tekstura, barva, volumen Full text (file, 1,56 MB) |