1. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Full text (file, 780,47 KB) |
2. Hidroliza saharoze pri proizvodnji koncentriranih sadnih izdelkovTomaž Plankar, 2010, undergraduate thesis Keywords: džemi, marmelade, jabolčna sadna kaša, dodajanje sladkorja, koncentriranje sadne kaše, hidroliza saharoze, HPLC, določanje sladkorjev, topna suha snov, saharoza, fruktoza, glukoza, jabolčna kislina, organske kisline Full text (file, 665,56 KB) |
3. Kapsulacija kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae v polisaharidne nosilceKatarina Maček, 2021, master's thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, mikrokapsulacija, alkoholna fermentacija, stresni dejavniki, zaščita, visoke temperature, glukoza, etanol, izkoristek, polisaharidni nosilci, alginat, hitozan, pektin Full text (file, 4,45 MB) |
|
5. Izboljšava fizioloških lastnosti pivskih kvasovk z usmerjeno evolucijoPetra Šenica, 2021, master's thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, proizvodnja piva, fermentacija piva, poraba sladkorjev, glukoza, maltoza, usmerjena evolucija, mutageneza, selekcijski pritisk Full text (file, 5,55 MB) |
|
7. Encimsko podprto beljenje tekstilijNina Špička, 2015, doctoral dissertation Keywords: bombaž, regenerirana bambusova vlakna, sojina proteinska vlakna, vlakna iz polimlečne kisline, razškrobljanje, izkuhavanje, encimi, pektinaze, glukoza oksidaze, arilesteraze, vodikov peroksid, peroksiocetna kislina, TAED Full text (file, 31,85 MB) |
8. Pridelava nizkoalkoholnega belega vina z dodatkom glukoza-oksidaze in katalazePija Goljevšček, 2024, master's thesis Keywords: nizkoalkoholno vino, brezalkoholno vino, encim, glukoza oksidaza, katalaza, zmanjšanje vsebnosti alkohola, senzorična analiza Full text (file, 1,27 MB) |
|
10. Dielektrične lastnosti vodnih raztopin nekaterih mono- in polisaharidovŠpela Gubenšek, 2017, master's thesis Keywords: fizikalna kemija, fizikalne lastnosti, električne lastnosti, specifična električna prevodnost, dielektrične lastnosti, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, ogljikovi hidrati, monosaharidi, dekstroza, glukoza, fruktoza, polisaharidi, inulin, vodne raztopine ogljikovih hidratov Full text (file, 2,00 MB) |