1. Izdelava in karakterizacija zamreženih premazov iz utekočinjenega topolovega lesaFranc Budija, 2010, doctoral dissertation Keywords: lesna biomasa, utekočinjenje, utekočinjen les, topolovina, dietilen glikol, glicerol, samozamreženje, premazi, karakterizacija, disertacije Full text (outside link) |
2. Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vinAna Miklavčič, 2008, undergraduate thesis Keywords: vino, liofilizacija vina, polifenoli, etanol, glicerol, antioksidacijski potencial, hlapne komponente, senzorične lastnosti Full text (file, 970,87 KB) |
|
4. Fiziološke in molekularno-biološke prilagoditve halofilne glive Wallemia ichthyophaga na življenje v okolju z visokimi koncentracijami soliJanja Zajc, 2014, doctoral dissertation Keywords: glive, halofili, Wallemia, ekologija mikroorganizmov, genom, transkriptom, glicerol, Gpd, kationi, celična stena Full text (file, 20,77 MB) |
5. Vpliv dodatkov na kakovost toastaJernej Bajc, 2017, master's thesis Keywords: pekovski izdelki, toast, aditivi, pekovski aditivi, glicerol, glukomanan, kalcijev laktat, maltodekstrin, modificirano mleko, hranilna vrednost, kakovost, staranje toasta, senzorične lastnosti, vodna aktivnost, tekstura Full text (file, 2,26 MB) |
|
7. Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacijeTatjana Vrščaj Vodošek, 2007, doctoral dissertation Keywords: vino, mošt, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, mlečnokislinske bakterije, starterska kultura, vinifikacija, chardonnay, malvazija, sauvignon, laški rizling, kemijska sestava, organske kisline, sladkorji, glicerol, višji alkoholi, hlapne spojine, aminokisline, kvasovke, oddajanje CO2 Full text (file, 5,03 MB) |
|
|
|