1. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, undergraduate thesis Keywords: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Full text (file, 1,14 MB) |
|
3. Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10Maja Koren, 2009, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, funkcionalna živila, razvoj novega izdelka, paštete, perutninska jetrna pašteta, živilski dodatki, koencim Q10, askorbinska kislina, [alfa]-tokoferol Full text (file, 961,62 KB) |
|
|
6. Dietary anthocyaninsFederica Tramer, Špela Može Bornšek, Ayokunle O. Ademosun, Sabina Passamonti, Jovana Čvorović, 2012, independent scientific component part or a chapter in a monograph Keywords: fenolne spojine, antocianini, rak debelega črevesa, antikancerogene snovi, funkcionalna živila Full text (outside link) |
7. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Full text (file, 1,21 MB) |
|
9. Načrtovanje in izgradnja relacijske podatkovne baze za funkcionalna živilaSimona Juvan, Tomaž Bartol, Bojana Boh Podgornik, 2005, original scientific article Keywords: funkcionalna živila, relacijske baze, bibliografske podatkovne zbirke, načrtovanje, zbiranje podatkov, obdelava podatkov, klasifikacija, znanstvena informatika, bibliometrija, prehrana ljudi, zdrava hrana, preprečevanje bolezni, biološko aktivne snovi, functional foods, relational databases, bibliographic databases, planing, design, data collection, data processing, classification, documentation, information science, bibliometrics, scientometrics, human nutrtion, health foods, disease prevention, biologically active compounds Full text (outside link) |
|