1. Parametri kakovosti zvrsti belega vina iz vinorodnega okoliša Goriška BrdaMiran Bužinel, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, kultivar Rebula, kultivar Zeleni sauvignon, kultivar Chardonnay, mošt, kemijska sestava mošta, predelava grozdja, zorenje na drožeh, mešanje vin, senzorične lastnosti Full text (file, 589,17 KB) |
2. Zorenje vina na drožehMitja Jakončič, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, chardonnay, alkoholna fermentacija, mošt, mlado vino, kemijska sestava, vinske droži, zorenje vina na drožeh, sur lie, jabolčno-mlečnokislinska fermentacija, oksidativna stabilnost vina, senzorična kakovost Full text (file, 596,08 KB) |
3. Prekmurska gibanica in vinoMarjeta Rogina, 2009, undergraduate thesis Keywords: prekmurska gibanica, gastronomija, kombiniranje jedi in pijač, slovenske nacionalne jedi, vino, sladki muškat, chardonnay, traminec, sivi pinot, laški rizling, sauvignon, kemijska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 630,25 KB) |
4. Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vinMatjaž Rihtaršič, 2009, undergraduate thesis Keywords: vino, bela vina, malvazija, chardonnay, laški rizling, zorenje vina, stres, razmere skladiščenja, kemijska sestava vina Full text (file, 367,89 KB) |
5. Influence of crop load on yield and grape quality of cv. 'Chardonnay'Franc Čuš, 2004, original scientific article Keywords: vinska trta, chardonnay, obremenitev, kardon, vzgojne oblike, kakovost grozdja, grapevine, crop load, cordon trellis, quality, grape quality, pruning, plant training, chemical composition, sugars, acids, carbohydrate content, climatic factors Full text (outside link) |
6. Senzorična analiza mladih belih vinLara Lunder, 2018, undergraduate thesis Keywords: vino, mlado vino, malvazija, chardonnay, senzorična analiza, 20-točkovna Buxbaumova metoda, hedonsko ocenjevanje, CATA-metoda, hitro profiliranje Full text (file, 1,43 MB) |
7. Vpliv klimatskih sprememb na pridelavo ter količino in kakovost grozdja in vina sorte Vitis vinifera 'Chardonnay'Mark Istenič, 2019, undergraduate thesis Keywords: klimatske spremembe, Chardonnay, pridelava, vinogradništvo, ukrepi, količina, kakovost Full text (file, 1,81 MB) |
8. Senzorične preference Slovencev do vin sorte chardonnay različnega poreklaDejan Dimitrovski, 2019, master's thesis Keywords: vino, chardonnay, poreklo vina, senzorične lastnosti, potrošniki, socio-demografske značilnosti, nakupovalne navade, etnocentrizem, samozavest Full text (file, 770,71 KB) |
9. Namensko dvojno zorenje grozdja (DMR), ukrep za izboljšavo kakovosti grozdja in vina pri pridelavi penečega vinaGregor Simonič, 2015, master's thesis Keywords: grozdje, peneče vino, vinska trta, namensko dvojno zorenje, kakovost, fenoli, ampelotehnika, Chardonnay, Bela krajina Full text (file, 1,19 MB) |
10. Pridelava grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Chardonnay' v Goriških brdihMaja Vidmar, 2016, undergraduate thesis Keywords: vinska trta, Vitis vinifera, Chardonnay, Goriška brda, grozdje, vino, pridelava Full text (file, 1,13 MB) |