1. February 2003 marine atmospheric conditions and the bora over the northern AdriaticC.E. Dorman, Vlado Malačič, 2006, original scientific article Keywords: morje, Jadransko morje, vetrovi, burja, terenska opazovanja, vetrno polje, severovzhodnik, meteorologija, temperatura zraka, oceanografski podatki, COAMPS, radiosonda, ISMAR-CNR, wind, sea, Adriatic sea, bora, Gulf of Triest, meteorology, air temperature, sea surface temperature, Northern Adriatic, diurnal cycle, RADARSAT, Trieste Jet, oceanography Full text (outside link) |
2. Misurazioni e simulazioni per la conoscenza del mareVlado Malačič, 2010, invited lecture at foreign university Keywords: morje, geofizika, znanstveno-tehnična sodelovanja, plimovanje, meritve, vabljena predavanja na tuji univerzi, Tržaški zaliv, fizikalna oceanografija, numerično modeliranje, simulacije, poljudna predavanja, dinamika plimovanja, burja, Torino, predavanja, Italija, numerical modeling, oceanography, physical oceanography, tidal waves, topographic waves, bora wind, tidal dynamics, tidal co-oscillation, semidiurnal waves, Adriatic Sea Full text (outside link) |
|
|
5. Kompozit na osnovi nanofibrilirane celuloze, polimlečne kisline in ekstrakta lesa boraTjaša Šmidovnik, 2017, undergraduate thesis Keywords: nanofibrilirana celuloza, polimlečna kislina, ekstrakt bora, kompozit, HPLC, UV-Vis Full text (file, 3,43 MB) |
6. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCAAndreja Knez Knafelj, 2013, master's thesis Keywords: piščančje meso, piščančji sekljanci, toplotna obdelava, biološko aktivne učinkovine, antioksidanti, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt skorje bora, ekstrakt brina, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine, senzorične lastnosti Full text (file, 784,39 KB) |
7. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancevUrška Pavčnik, 2013, master's thesis Keywords: mesni izdelki, goveji sekljanci, oksidacija lipidov, hidroksiholesteroli, rastlinski izvlečki, izvlečki rožmarina, izvlečki skorje bora, antioksidanti, maščobne kisline, laneno olje, senzorične lastnosti Full text (file, 1,06 MB) |
|