1. Učinki mešanih posevkov pri gojenju nizkega fižola (Phaseolus vulgaris L. var. nanus) na golih in zastrtih tlehEmanuela Gorenjak, 2010, undergraduate thesis Keywords: vrtnarstvo, mešani posevki, navadni fižol, Phaseolus vulgaris, blitva, Beta vulgaris, čebula, Allium cepa, zastiranje tal, pridelek Full text (file, 3,51 MB) |
|
3. Prehranska vrednost čipsa rdeče pese in korenja, pripravljenega z različnimi postopki sušenjaMarjetka Kastelic Švab, 2016, master's thesis Keywords: rdeča pesa, Beta vulgaris, korenje, Daucus carota, sušenje živil, vakuumsko sušenje, konvekcijsko sušenje, zelenjavni čips, prehranska vrednost, fizikalno-kemijske lastnosti, spremembe pri sušenju živil, antioksidativni potencial, askorbinska kislina, karotenoidi, maščobnokislinska sestava, senzorične lastnosti Full text (file, 1,43 MB) |
4. Using HPLC–MS/MS to assess the quality of beet, mizuna, lettuce and corn salad after juglone and walnut leaf extract treatmentsAljaž Medič, Tilen Zamljen, Mariana Cecilia Grohar, Ana Slatnar, Metka Hudina, Robert Veberič, 2022, original scientific article Keywords: allopathy, Beta vulgaris L., Brassica rapa L. var. japonica, Lactuca sativa L., Valerianella locusta Laterr., phenolic compounds, juglone, metabolomics, quality, yield Full text (file, 2,21 MB) This document has more files! More... |
5. Vpliv dodatkov onesnaženim tlem na vsebnost Cd in Pb v rdeči pesi (Beta vulgaris L.)Iva Špilak, 2023, master's thesis Keywords: kovine, lončni poskus, biodostopnost, dodatki tlem, onesnaženost tal, kadmij, svinec, rdeča pesa, Beta vulgaris Full text (file, 4,50 MB) |
6. Beneficial effect of organic and inorganic forms of selenium on yield and nutritional characteristics of beetrootNadezhda Golubkina, Vladimir Zayachkovsky, Pavel Poluboyarinov, Zarema Amagova, Agnieszka Sękara, Gianluca Caruso, 2025, original scientific article Keywords: Beta vulgaris L. ssp. vulgaris var. vulgaris, antioxidant status, betalain pigments, selenate, selenocystine, yield Full text (file, 3,34 MB) This document has more files! More... |