|
2. Vpliv pektinskega gela na sproščanje komercialne jagodne aromeMatija Rednak, 2007, undergraduate thesis Keywords: jagodna aroma, hlapne komponente, etil butanoat, 2-metil etil butanoat, 3-metil etil butanoat, etil pantanoat, metil heksanoat, etil heksanoat, metil propanoat, heksil acetat, fenil metil acetat, sproščanje komponent arome, želirna sredstva, pektinski geli, vpliv temperature, vpliv pH Full text (file, 502,67 KB) |
3. Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkovAlenka Marčič, 2010, undergraduate thesis Keywords: arome, tekoče arome, topila, etanol, propilenglikol, triacetin, trietil citrat, tributilacetil citrat, migliol, crodamol, limonen, konditorski izdelki, čokolada, bonboni, trdi bonboni, žele bonboni, žvečilni gumi, keksi, senzorični testi, rangirni test Full text (file, 677,19 KB) |
4. Hranilna vrednost in senzorične značilnosti slovenskih sirovih štrukljevPolona Žagar, 2012, undergraduate thesis Keywords: tradicionalne jedi, nacionalne jedi, sirovi štruklji, hranilna vrednost, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti, senzorično ocenjevanje, profiliranje arome Full text (file, 635,40 KB) |
5. The science of sugar confectioneryW. P. Edwards, 2000 Keywords: živila, živilska tehnologija, konditorstvo, konditorski izdelki, bonboni, karamele, žvečilni gumi, sladkor, sladkorni izdelki, sirupi, želirna sredstva, emulgatorji, aditivi, barvila, arome Full text (outside link) |
6. Characterisation of volatiles in dried white varieties figs (Ficus carica L.)Ibrahim Mujić, Mojca Bavcon Kralj, Stela Jokić, Tjaša Jug, Drago Šubarić, Senka Vidović, Jelena Živković, Kristjan Jarni, 2014, original scientific article Keywords: fige, figovec, Ficus carica, ohranjanje arome, sušenje sadja Full text (outside link) |
|
|
|
10. Vpliv lastnosti emulzije na sproščanje arome citrusovDejan Vozlič, 2019, master's thesis Keywords: aromatizirane pijače, emulzije, emulgatorji, homogenizacija, obtežila, stabilnost, motnost, intenzivnost zaznave, hlapne komponente citrusne arome Full text (file, 2,31 MB) |