1. Vpliv protitočne mreže na obarvanost plodov jablane (Malus domestica Borkh.)Saša Horvat, 2011, undergraduate thesis Keywords: sadjarstvo, jabolka, rastlinske sorte, Malus domestica, zaščita pred točo, protitočna mreža, plodovi, obarvanost, antociani, klorofil, karotenoidi Full text (file, 730,80 KB) |
2. Določanje antocianov v venčnih listih cvetov različnih vrst sadnega drevjaVlasta Cunja, 2012, master's thesis Keywords: sadjarstvo, jablane, hruške, breskve, cvetovi, antociani, antocianini, venčni listi, tekočinska kromatografija, masni spektrometer, barva cvetnih listov Full text (file, 312,68 KB) |
3. Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdjaŠpela Čerpič, 2006, undergraduate thesis Keywords: grozdni sok, rdeče vino, refošk, cabernet sauvignon, merlot, maceracija, fermentacija, encimi, hranilne snovi, fenolne spojine, tanini, antociani, stabilnost barve, kinetika ekstrakcije fenolnih spojin Full text (file, 589,91 KB) |
4. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Full text (file, 883,33 KB) |
5. Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vinKatja Dragovan, 2010, undergraduate thesis Keywords: vino, rdeče vino, metliška črnina, portugalka, modra frankinja, enološka sredstva, antiokisidativni potencial, fenolne spojine, tanini, flavonoidi, antociani, barva vina Full text (outside link) This document has more files! More... |
6. Vpliv dodanega resveratrola na antioksidativni potencial in senzorične lastnosti vina modra frankinjaRok Opara, 2017, master's thesis Keywords: vino, modra frankinja, kakovost vina, maceracija, fenolne spojine, resveratrol, flavonoidi, neflavonoidi, antociani, kapsulacija, senzorične lastnosti, antioksidanti, antioksidativni potencial, vpliv na zdravje Full text (file, 3,13 MB) |
7. Quality changes during ripening of plums (Prunus domestica L.)Valentina Usenik, Damijana Kastelec, Robert Veberič, Franci Štampar, 2008, original scientific article Keywords: sliva, Prunus domestica, zorenje, sladkorji, fenolne spojine, fenoli, antociani Full text (outside link) |
8. Sweet cherry pomological and biochemical characteristics influenced by rootstockValentina Usenik, Nikita Fajt, Maja Mikulič Petkovšek, Ana Slatnar, Franci Štampar, Robert Veberič, 2010, original scientific article Keywords: antioksidanti, češnja, prunus avium, sladkorji, kisline, pridelek, teža plodov, antociani, polifenoli, cherries, organic acids, phenolics, anthocyanins, yield, fruit weight, firmness, soluble solids, titratable acidity Full text (outside link) |
9. Influence of foliar fertilization with P and K on chemical constituents of grapes cv. 'Cardinal'Ana Topalović, Ana Slatnar, Franci Štampar, Mirko Knežević, Robert Veberič, 2011, original scientific article Keywords: antociani, flavans-3-oil, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, vitis vinifera, sladkorji, namizno grozdje Full text (outside link) |
10. Fruit quality of Redhaven and Royal Glory peach cultivars on seven different rootstocksPrimož Oražem, Franci Štampar, Metka Hudina, 2011, original scientific article Keywords: antociani, breskev, podlage, rast, pridelek, prunus persica, flavans, flavonoli, foliarno gnojenje, organske kisline, sladkorji Full text (outside link) |