1. Določanje oreha kot alergena v živilih s PCR v realnem časuPetra Terpin, 2010, undergraduate thesis Keywords: alergeni v živilih, živila, oreh, Juglans regia, izolacija DNK iz živil, določanje alergenov, PCR v realnem času, kvalitativna PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času Full text (file, 1,31 MB) |
2. Postavitev sistema HACCP v prehranski verigi nove Pediatrične klinikeTina Jakop, 2011, undergraduate thesis Keywords: nadzor nad živili, procesna kontrola, HACCP, bolnišnična kuhinja, Pediatrična klinika v Ljubljani, nabava živil, skladiščenje živil, priprava jedi, distribucija jedi, kritične kontrolne točke, alergeni, temperatura, čas Full text (file, 1,24 MB) |
3. Določanje lešnika kot alergena v živilih s PCR v realnem časuMojca Murko, 2012, undergraduate thesis Keywords: alergeni v živilih, živila, lešniki, Corylus avellana, določanje alergenov, izolacija DNK iz živil, PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času Full text (file, 1,03 MB) |
4. Izločanje nezaželenih snovi v kmetijskih rastlinah z biotehnološkimi postopkiSebastian Čufer, 2017, undergraduate thesis Keywords: kmetijske rastline, žlahtnjenje rastlin, genske transformacije, biotehnološki postopki, alergeni, toksini, gensko spremenjeni organizmi Full text (file, 899,44 KB) |
|
|
7. Ugotavljanje senzibilizacije in spremlajnje imunoterapije z rekombinantnimi alergeni iz strupov kožekrilcevNina Čelesnik Smodiš, 2014, doctoral dissertation Keywords: preobčutljivost, kožekrilci, Hymenoptera, strupi, čebelji strup, osji strup, senzibilizacija, navzkrižne reakcije, rekombinantni alergeni, test aktivacije bazofilcev, bazofilci, receptorji, imunoterapija, mehanizmi, disertacije Full text (file, 8,64 MB) |
|
|
|