1. Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirjaSimona Urbančič, 2014, doctoral dissertation Keywords: cvrtje, rastlinska olja, repično olje, sončnično olje, sojino olje, oksidacija maščob, antioksidanti, ekstrakti rožmarina, ocvrt krompirček, polarne spojine, malonaldehid, akrilamid, disertacije Full text (file, 3,24 MB) |
2. Ocena vnosa akrilamida glede na prehranjevalne navade študentovNika Šepec, 2018, undergraduate thesis Keywords: živila, akrilamid, vsebnost akrilamida, kemijske lastnosti, krompir, kruh, piškoti, vaflji, krekerji, kava, prehrana, študenti, prehranjevalne navade, ocena tveganja Full text (file, 1,01 MB) |
|
|
5. Kakovost različnih olj in paniranega živila po večkratnem cvrtjuNežka Lazar, 2020, master's thesis Keywords: olja, cvrtje, večkratno cvrtje, panirano živilo, kakovost olja, oksidacijska stabilnost olja, maščobnokislinska sestava, akrilamid, senzorične lastnosti Full text (file, 3,85 MB) |
6. Analiza uvedbe blažilnih ukrepov za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih v slovenskih vrtcihJanez Brajer, 2020, master's thesis Keywords: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, akrilamid, prehrana, vrtci, blažilni ukrepi, anketni vprašalniki Full text (file, 2,10 MB) |
|
8. Vpliv vrste sladkorja na nastanek akrilamida med toplotno obdelavo živilTina Opravš, 2021, undergraduate thesis Keywords: živila, akrilamid, glukoza, fruktoza, saharoza, asparagin, diferenčna dinamična kalorimetrija, toplotna obdelava, Maillardova reakcija Full text (file, 794,18 KB) |
|
10. Vpliv temperature in časa praženja na vsebnost akrilamida, različnih metilksantinov ter trigonelina v kaviNeža Ožbold, 2022, master's thesis Keywords: kavovec, kava, tehnološki postopki, praženje, akrilamid, kofein, teobromin, teofilin, ksantin, trigonelin Full text (file, 1,38 MB) |