1. Karakterizacija akacijevega, cvetličnega in kostanjevega meduJasmina Novak, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, vsebnost vode, vsebnost saharoze, vsebnost skupnih kislin, vsebnost prostih kislin, vsebnost laktonov, vrednost pH, diastazno število, specifična elektrolitska prevodnost, senzorične lastnosti Full text (file, 483,49 KB) |
2. Vsebnost vode in aktivnost vode v slovenskih medovihNeža Nježič, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, aktivnost vode, vsebnost vode, regresijski model, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med, med oljne repice Full text (file, 2,04 MB) |
3. Določanje vrstne značilnosti meduMaja Grešak, 2008, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, lipov med, smrekov med, hojev med, kostanjev med, kemijska sestava, električna prevodnost, specifični kot zasuka, statistična analiza podatkov Full text (file, 936,52 KB) |
4. Vpliv vrste in letnika medu na vsebnost beljakovin in prolina ter izbrane fizikalne parametreLidija Potočnik, 2009, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, vrste medu, akacijev med, cvetlični med, lipov med, kostanjev med, gozdni med, vsebnost vode, električna prevodnost, specifični kot zasuka, prolin, skupne beljakovine Full text (file, 1,06 MB) |
5. Vpliv temperature in časa segrevanja na nekatere fizikalnokemijske lastnosti meduUrška Kočevar, 2016, undergraduate thesis Keywords: med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, gozdni med, fizikalnokemijske lastnosti, temperatura, čas segrevanja, aktivnost encima diastaze, vsebnost HMF, vsebnost skupnih fenolnih spojin, antioksidativna učinkovitost, barva medu, korelacije Full text (file, 1020,10 KB) |
6. Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega meduTine Horvat, 2016, undergraduate thesis Keywords: slovenski med, električna prevodnost, dielektrične lastnosti, HPLC, refraktometrija, dielektrična konstanta, faktor dielektričnih izgub, mineralne snovi, glukoza, fruktoza, akacijev med, cvetlični med, gozdni med, kostanjev med, lipov med Full text (file, 1,42 MB) |
7. Določanje fizikalno-kemijskih lastnosti različnih vrst medu, sirupov in njihovih mešanicKaira Recko, 2022, master's thesis Keywords: med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, fizikalno-kemijske lastnosti, vsebnost vode, električna prevodnost, kislost, barva, diferenčna dinamična kalorimetrija, senzorične lastnosti, pristnost medu, metode preverjanja pristnosti medu Full text (file, 3,10 MB) |