Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimuriumFull text (file, 624,23 KB)
Keywords: genotoksičnost, citostatiki, cisplatin, etopozid, imatinib mezilat, 5-fluororacil, Salmonella typhimurium, jetrne celice človeškega hepatoma, jetrne celice rib cebric, celice HepG2, celice ZFL, Amesov test, test mikrojeder, analiza dvoverižnih prelomov DNA, [gama]-H2AX, pretočna citometrijaFull text (file, 1,14 MB)
Keywords: ekologija, strupenost, bakterije, Pseudomonas putida, Salmonella typhimurium, zarodki, Danio rerio, zdravila, ostanki zdravil, farmakokinetika, akridin, akridon, karbamazepin, klofibrinska kislina, naproksen, ketoprofen, indolon, diklofenak, ibuprofenFull text (file, 1,15 MB)
Keywords: varstvo okolja, jezerske vode, toksičnost, genotoksičnost, test Protox [zgoraj] R, Tetrahymena thermophila, test Ames, Salmonella typhimuriumFull text (file, 398,25 KB)
Keywords: protimikrobne snovi, eterično olje, poprova meta, Mentha piperita, protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, Salmonella Typhimurium, minimalna baktericidna koncentracija, goveje mesoFull text (file, 641,03 KB)
Keywords: proteazna aktivnost, Pseudomonas, kokultivacija, homogenat piščančjega mesa, izrabljen medij, patogene bakterije, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Campylobacter jejuni, Salmonella Typhimurium, varnost živilFull text (file, 3,03 MB)