1 - 2 / 2 1 |
1. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterij Darja Krznar, 2010, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium |
2. Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodca Luka Kranjc, 2011, undergraduate thesis Keywords: protimikrobno delovanje, Salmonella enteritidis, žgane pijače, alkoholne pijače, vodka, encian, Gentiana lutea, pelinkovec, Artemisia absinthium, model želodca, umetni želodčni sok, živila, otroška kašica, mleko, jogurt, majoneza, razdeto meso, oslič |